Hlavní obsah

Filmové premiéry: V létě ti řeknu, jak se mám, Super-Blb, Za soumraku či Haftaňan a tři mušteriéři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film V létě ti řeknu, jak se mám sleduje bývalé spolužáky ze střední školy, kteří se i před čtyřicítkou stále stýkají. Filmový vesmír superhrdinů rozšiřuje nová postava ve francouzské komedii Super-Blb. V Litvě se odehrává koprodukční drama Za soumraku. Haftaňan a tři mušteriéři je animovaná pohádka, která vychází ze slavné Dumasovy knihy. Do druhé světové války v okupovaném Sovětském svazu přenese diváky Přirozené světlo. Film Nitram sleduje události vedoucí k masakru v Port Arthuru v roce 1996 v Tasmánii.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

V létě ti řeknu, jak se mám

Každý z nich má jiný životní příběh, jiné radosti i starosti, ale i tajemství. Do života hlavních postav vstupujeme těsně před Vánoci, po kterých přichází nový rok, ve kterém mají všichni oslavit čtyřicátiny. Hrdiny nacházíme v různých fázích života, přitom jejich osudy se díky náhodám proplétají víc než dosud.

V létě ti řeknu, jak se mámVideo: Falcon

V létě ti řeknu, jak se mám, Slovensko/Česko, komedie, 111 min., režie: Marta Ferencová, hrají: Ondřej Sokol, Tereza Kostková, Simona Babčáková, Martin Hofmann, Dana Rogoz a další.

Super-Blb

Charakter a schopnosti Super-Blba se pohybují mezi Spider-Manem, Batmanem a inspektorem Clouseauem, a rozhodl se zachránit svět. Svět, který o to nijak zvlášť nestojí ani to nepotřebuje... Francouzská komedie s láskou paroduje fenomén komiksových filmů, a především jejich hrdiny.

Trailer filmu SuperblbVideo: Bontonfilm

Super-Blb, Francie 2022, komedie, režie: Philippe Lacheau, hrají: Philippe Lacheau, Élodie Fontan, Julien Arruti, Terek Boudali a další.

Za soumraku

Devatenáctiletý Unté je členem partyzánského hnutí, které vzdoruje sovětské okupaci. Je to nerovný, zoufalý boj, ale rozhoduje se v něm o budoucnosti celé populace. Ve věku, kdy jeho vrstevníci objevují taje a krásy života, Unté objevuje násilí a zradu. Je odhodlaný investovat všechnu vášeň svého mladého srdce, i za cenu ztráty nevinnosti…

Za soumrakuVideo: Artcam Films

Za soumraku, Litva/Francie/Česko/Srbsko/Portugalsko/Lotyšsko 2019, 128 min., režie: Šarunas Bartas, hrají: Arvydas Dapšys, Vita Siauciunaite a další.

Haftaňan a tři mušteriéři

Haftaňan je mladý gaskoňský šlechtic, který sice nemá moc peněz, ale má o to více ideálů. Jeho jediným životním cílem je jít ve stopách svého otce a stát se jedním z králových mušteriérů. Haftaňan se svým koněm Sandym odjíždí za dobrodružstvím do Paříže. Připojí se k němu Pip, upovídaný myšák, který se stane jeho panošem...

Haftaňan a tři mušteriéřiVideo: Forum Film CZ

Haftaňan a tři mušteriéři, Španělsko 2022, animovaná pohádka, 84 min., režie: Tony Garcia, v českém znění: Marek Lambora, Rudolf Kubík, Roman Štabrňák, Sabina Rojková, Berenika Kohoutová a další.

Přirozené světlo

István Semetka je prostý maďarský farmář, který slouží jako desátník ve speciální průzkumnické jednotce partyzánů. Na cestě do odlehlé dědiny se jeho rota ocitne pod nepřátelskou palbou. Když je zabit velitel, Semetka musí překonat své obavy a převzít velení nad jednotkou, protože je uvězněný v chaosu, který nedokáže ovládat.

Trailer k filmu Přirozené světloVideo: Film Europe

Přirozené světlo, Maďarsko 2021, válečný, 103 min., režie: Dénes Nagy, hrají: Ferenc Szabó, László Bajkó, Tamás Garbacz, Gyula Franczia a další.

Nitram

V polovině 90. let žije Nitram se svou matkou a otcem na předměstí v Austrálii. Izolovaný a frustrovaný z toho, že není schopen nikam zapadnout. Nečekaně však nalezne blízkou přítelkyni v samotářské dědičce Heleně. Když však tento vztah vezme tragický konec a Nitramova osamělost a vztek rostou, začíná pomalý sestup, který vede ke katastrofě.

Trailer k filmu NitramVideo: Film Europe

Nitram, Austrálie 2021, historické drama, 112 min., režie: Justin Kurzel, hrají: Caleb Landry Jones, Judy Davis, Anthony LaPaglia a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám