Hlavní obsah

Filmové premiéry: Transformers: Probuzení monster, Suprákovi, Igor Levit: Beze strachu a Kostlivec

Do kin znovu míří roboti ve filmu Transformers: Probuzení monster. Suprákovi je animovaný film o dívce, která je nucena nahradit svého otce a stát se superhrdinkou ve městě, kde společně žijí. Igor Levit: Beze strachu je dokument o nadaném hudebníkovi. Kostlivec je americký horor.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Transformers: Probuzení monster

Novinka představí nový mimozemský transformační druh Maximals, rasu inteligentních robotických monster, kteří měli kdysi domovský svět ve vzdálené galaxii. Když však entita nepředstavitelných rozměrů a síly Unicron vyslala své přisluhovače, aby planetu Maximalů zničili, neměla tato živá kovová organická monstra jinou možnost než uprchnout do vesmíru a hledat nový svět, který by mohla nazývat domovem.

Trailer k filmu Transformers: Probuzení monsterVideo: CinemArt

Transformers: Probuzení monster, USA 2023, akční, 127 min., režie: Steven Caple Jr., hrají: Anthony Ramos, Dominique Fishback, Domenic Di Rosa, Ron Perlman a další.

Suprákovi

Jedenáctileté herní nadšenkyni Hedvice se obrátí život vzhůru nohama, když má nahradit svého otce a stát se superhrdinkou. Hedvika však není předurčena kráčet v jeho šlépějích – je krátkozraká a nešikovná. Otec si brzy uvědomí, že se v tréninku na nového superhrdinu musí soustředit na svého atletického synovce Adriana. Smutná a zklamaná dívka navštíví svou babičku. Společně s ní se snaží, přes všechny nástrahy, naplnit rodinný odkaz.

Trailer k filmu SuprákoviVideo: Donart Film

Suprákovi, Norsko 2022, animovaný rodinný, 78 min., režie: Rasmus A. Sivertsen

Igor Levit: Beze strachu

Film sleduje umělce v průběhu dvou let, kdy zkoumá svůj „život po Beethovenovi“, hledá další výzvu, svou uměleckou identitu. Sledujeme, jak Levit nahrává nové skladby, jsme svědky jeho intenzivního ponoření do hudby, vidíme, jak spolupracuje s dirigenty, orchestry a předními nahrávacími studii a s jakou vřelostí ho přijímá publikum. A pak udeří covid. Levit je mezi prvními, kdo se na novou situaci adaptuje.

Trailer k dokumentu Igor Levit: Beze strachuVideo: Filmtoast

Igor Levit: Beze strachu, Německo 2022, hudební dokument, 118 min., režie: Regina Schillingová

Kostlivec

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z matčiny smrti a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává dost podpory. Když se doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí.

Trailer k filmu KostlivecVideo: Falcon

Kostlivec, USA 2023, 99 min., režie: Rob Savage, hrají: Sophie Thatcherová, Chris Messina, David Dastmalchian, Marin Irelandová a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina, Letní kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám