Hlavní obsah

Filmové premiéry: Renfield, Sázka na zlato, Supercela a Východní fronta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renfield je drákulovské téma zpracované se stopami humoru i poučení. Sázka na zlato vypráví příběh Neila Bogarta, zakladatele nejúspěšnější nezávislé nahrávací společnosti všech dob. Největší bouře všech dob ohrozí životy nejen lovců bouře ve filmu Supercela. Dění na ukrajinské frontě i v zázemí zachycuje dokument Východní fronta.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Renfield

Titulní hrdina je poskok hraběte Drákuly, který ho nutí shánět mu potravu - lidskou krev. Renfield by se však chtěl svého démona zbavit, a zajde na radu do skupiny, kde se lidé učí stát sami sebou a vybojovat si svou nezávislost.

Trailer k filmu RenfieldVideo: CinemArt

Renfield, USA 2023, horor, 94 min., režie: Chris McKay, hrají: Nicholas Hoult, Nicolas Cage, Awkwafina, Ben Schwartz, Adrian Martinez a další.

Sázka na zlato

Co mají společného Donna Summer, Cher, The Village People a Bill Withers s rockovou skupinou Kiss? Všichni se dostali na hudební vrchol pod dohledem geniálního producenta Neila Bogarta, zakladatele Casablanca Records. Film sleduje úchvatný vzestup a dramatický pád otce mnoha do té doby neznámých hudebních žánrů. Film napsal a režíroval jeho syn.

Trailer k filmu Sázka na zlatoVideo: Donart Film

Sázka na zlato, USA 2023, životopisný/hudební, 137 min., režie: Timothy Scott Bogart, hrají: Jeremy Jordan, Michelle Monaghanová, Jason Isaacs, Peyton Listová a další.

Supercela

Teenager William sní o tom, že půjde v otcových šlépějích a stane se lovcem bouří. Ač právě tornádo mu otce vzalo, uteče z domu, aby se spolu s otcovým bývalým kolegou vydal za hurikánem. Ale tornáda jsou už větší a ničivější než kdysi. Williamova matka mezitím zoufale pátrá po synovi netušíc, že se do oblasti chystá největší bouře všech dob, supercela, která ohrozí životy nejen lovců bouře, ale všech lidí v oblasti.

Trailer k filmu SupercelaVideo: Vertigo International

Supercela, USA 2023, katastrofický, 101 min., režie: Herbert James Winterstern, hrají: Anne Heche, Alec Baldwin, Skeet Ulrich, Daniel Diemer, Johnny Wactor a další.

Východní fronta

Jevhen odešel na frontu 24. února 2022. Začal natáčet svoje pocity, desetitisíce uprchlíků a kamarády, se kterými šel do války. Je členem dobrovolnického zdravotnického praporu Hospitaljeri, jehož posláním je poskytovat první pomoc na frontě a evakuovat raněné na velitelství nebo do frontových nemocnic. Dokumentarista Vitalij Manskyj zachycuje vedle dění na frontě i každodenní život ukrajinských vojáků a jejich rodin.

Trailer k filmu Východní frontaVideo: Aerofilms

Východní fronta, USA / Ukrajina / Lotyšsko / Česko 2023, dokument, 98 min., režie: Vitalij Manskyj.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina, Letní kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám