Hlavní obsah

Filmové premiéry: Po čem muži touží 2, Notre-Dame v plamenech či Mimi & Líza - Zahrada

Po úspěšném filmu Po čem muži touží jde do kin dvojka. Klasik francouzského filmu natočil hranou rekonstrukci Notre-Dame v plamenech. Nevidomá Mimi a Líza jsou nejlepší kamarádky už od předchozího filmu, nyní mají nový příběh nazvaný Zahrada. Co se může stát, když je albánský film vybrán do programu slavného festivalu, zjistí hrdinové komedie Lvi jedou do Benátek. Rodinná traumata odhaluje film Uvolnit pěsti.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Po čem muži touží 2

V prvním filmu se hlavní hrdina ocitl v ženském těle. Nyní poznáváme Irenu, psycholožku, která neprožívá zrovna dobré období. Její doporučení klientům se míjejí účinkem, dostává výpověď z nájemní smlouvy v domě, kde má ordinaci, a přistihne přítele při nevěře. Nejlepším lékem je vyrazit s kamarádkou Marcelou na víno. Kroky opilé Ireny ale následně vedou do stanu vědmy Zoltany, kde vysloví osudové přání: Chci bejt chlap!

Trailer k filmu Po čem muži touží 2Video: CinemArtCZ

Po čem muži touží 2, Česko 2022, komedie, 95 min., režie: Rudolf Havlík, hrají: Jiří Langmajer, Marek Taclík, Anna Polívková, Tereza Kostková, Leoš Noha a další.

Notre-Dame v plamenech

Když skoro přesně před třemi lety, 15. dubna 2019 večer, obletěly svět záběry hořící katedrály Notre-Dame v Paříži, lidé strnuli hrůzou. K nejhoršímu nedošlo, na obnově Chrámu Matky Boží se pracuje, a laureát Oscara Jean-Jacques Annaud uvádí do kin hranou rekonstrukci celé události, strhující film Notre-Dame v plamenech.

Trailer k filmu Notre-Dame v plamenechVideo: BIOSCOP CZ

Notre-Dame v plamenech, Francie 2022, drama, 110 min., režie: Jean-Jacques Annaud, hrají: Samuel Labarthe, Jean-Paul Bordes, Dimitri Storoge, Ava Baya a další.

Mimi & Líza - Zahrada

V novém příběhu nazvaném Zahrada přijíždí žlutý kontejner, který sousedé začnou zaplňovat starými a rozbitými věcmi. Líza je zvědavá, co vyhodí Mimi a je překvapená, když nic nevyhazuje. Pro Mimi jsou totiž všechny staré věci doma pevnými body a malými jistotami ve tmě. Líza se rozhodne vyhodit svůj starý červený míč. Ten ale zapadne za kontejner a dívky díky němu objeví tajné dveře do nádherné Zahrady kouzelného skřítka Zázračníka.

Trailer k filmu Mimi a Liza: ZahradaVideo: Pilot Film

Mimi & Líza - Zahrada, Slovensko/Česko 2022, animovaný, 68 min., režie: Ivana Šebestová, Katarína Kerekesová.

Lvi jedou do Benátek

Dva šedesátníci, filmaři, kteří prožili celý život v Albánii, jedou na věhlasný festival do Benátek. Jejich cesta je ale nakonec mnohem dobrodružnější, než čekali, díky setkání se dvěma ženami. Podle oblečení usoudí, že jde o jeptišky, jsou to ale herečky z filmů pro dospělé, jedoucí do Benátek na konkurz. Mezi nesourodou čtveřicí dochází ke konfrontaci dvou zcela odlišných světů, která vyústí do několika nečekaných příhod.

Trailer k filmu Lvi jedou do BenátekVideo: EJF Production

Lvi jedou do Benátek, Albánie / Česko / Velká Británie / Itálie 2021, komedie, 95 min., režie: Jonid Jorgji, hrají: Kastriot Çaushi, Vasjan Lami, Natalia De Maria, Alissa Huzar a další.

Uvolnit pěsti

V horách Severní Osetie je mezi strmými útesy zaklíněné malé důlní město Mizur. Zaur sem po jistých dramatických událostech přestěhoval svoje děti Adu, Akima a Dakka. Zaur je přísným otcem, který nadevše oceňuje disciplínu a necítí rozdíl mezi starostlivostí a nadměrnou ochranou. A dětem už to dávno přestalo vyhovovat...

Trailer k filmu Uvolnit pěstiVideo: Film Europe Media Company

Uvolnit pěsti, Rusko 2021, drama, 97 min., režie: Kira Kovalenko, hrají: Milana Aguzarova, Alik Karaev, Soslan Khugaev a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám