Hlavní obsah

Filmové premiéry: Korzet, Emigranti, Všechno dobře dopadne, Bez kalhot: Poslední tanec a Uteč!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osobitý pohled na rakouskou císařovnu zvanou Sissi podává film Korzet. Severské drama Emigranti sleduje cestu chudé švédské rodiny za oceán. Do včelího světa zavede diváky dokument Všechno dobře dopadne. Bez kalhot: Poslední tanec se odehrává z větší části při studování šokujícího tanečního vystoupení. Milovníky hororů čeká norský film Uteč!

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Korzet

Film představuje Sissi, známou zejména ze stejnojmenného filmu z roku 1955, jako čtyřicetiletou císařovnu, která bojuje jednak s pravidly vídeňského dvora, která ji jako manželku císaře Františka Josefa I. těsně svazují a jednak s vlastním stárnutím.

Trailer filmu KorzetVideo: Aerofilms

Korzet, Rakousko / Lucembursko / Německo / Francie 2022, historický, 113 min., režie: Marie Kreutzerová, hrají: Vicky Kriepsová, Colin Morgan, Finnegan Oldfield a další.

Emigranti

V polovině 19. století odešly ze Skandinávie miliony obyvatel kvůli hladu a hmotné nouzi do Ameriky s nadějí lepšího života. V příběhu sledujeme Kristínu, Karla-Oskara a jejich malé děti, kteří v 50. letech 19. století opouštějí chudé Švédsko a vydávají se na dlouhou a nebezpečnou cestu přes Atlantik do divoké Severní Ameriky.

Trailer filmu EmigrantiVideo: Film Europe Media Company

Emigranti, Švédsko / Norsko / Dánsko / Nový Zéland 2021, historické drama, 148 min., režie: Erik Poppe, hrají: Lisa Carlehedová, Gustaf Skarsgård, Tove Lo, Sofia Helinová, Díana Bermudezová a další.

Všechno dobře dopadne

Poetická esej líčí fascinující svět včelích úlů, jejichž uspořádání dává za příklad lidské společnosti. Díky pozorování hmyzu a rozhovorům se včelaři i odkazům z knihy Radomila Hradila se dozvídáme, že včela, jakožto objektivně nejdůležitější stvoření na Zemi, se stala ohroženým druhem přičiněním lidstva. Je však zřejmé, že pro Zemi vše dobře dopadne, ať už s lidstvem, či bez něj…

Trailer filmu Všechno dobře dopadneVideo: Pilot Film

Všechno dobře dopadne, Česko 2022, dokument, 79 min., režie: Miroslav Janek

Bez kalhot: Poslední tanec

Někdejší tanečník Mike „Magic“ Lane jako podnikatel zkrachoval a živí se jako barman na Floridě. Přijímá návrh bohaté ženy vydat se s ní do Londýna, kde ho možná čeká poslední štace. Nabídku nelze odmítnout, ale Mike netuší, jaký plán bohatá žena má…

Trailer filmu Bez kalhot: Poslední tanecVideo: Vertical Entertainment CZ

Bez kalhot: Poslední tanec, USA 2023, taneční melodrama, 112 min., režie: Steven Soderbergh, hrají: Channing Tatum, Salma Hayek, Gavin Spokes, Caitlin Gerard a další.

Uteč!

Mladá americká studentka se tajně vydává do Norska, aby vypátrala své rodinné kořeny. Byla nalezena jako nemluvně na hřbitově s obráceným křížem na krku. Vydává se po této stopě a pomocí satanského symbolu se dostává stále blíže k pravdě. Její pátrání však ztěžují noční můry a vidiny, které ji nabádají k útěku, dokud ještě není pozdě.

Trailer filmu Uteč!Video: Vertigo International

Uteč!, Norsko 2022, thriller / horor, 106 min., režie: Alex Herron, hrají: Alicia von Rittbergová, Herman Tømmeraas, Ellen Dorrit Petersenová, Kalle Hennie a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám