Hlavní obsah

Filmové premiéry: Bratři, Moje nová tvář a Démon ve mně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útěk Ctirada a Josefa Mašínových ožívá sedmdesát let po skutečné události ve filmu Bratři. Moje nová tvář je dokument o ženě, která přežila brutální útok kyselinou jako akt pomsty bývalého přítele. Démon ve mně je americký horor.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Bratři

Rodina Mašínových se v Československu padesátých let stává terčem pronásledování a bratři věří, že po vzoru otce, hrdiny protinacistického odboje, lze proti diktatuře bojovat jedině se zbraní v ruce. Zakládají odbojovou skupinu, která má na svědomí řadu násilných činů, jejichž vyšetřováním je pověřen kapitán Státní bezpečnosti Koller. Mašínové se stávají nejhledanějšími muži v zemi, pátrání po nich pak pokračuje ve východním Německu.

Bratři, Česko / Slovensko 2023, akční drama, 135 min., Tomáš Mašín, hrají: Oskar Hes, Jan Nedbal, Tatiana Dyková, Stefan Konarske a další.

RECENZE: Film Bratři Mašíny neobdivuje ani neodsuzuje

Kultura

Další ukázky z filmu BratřiVideo: CinemArt

Moje nová tvář

Film přináší ojedinělou osobní výpověď Martiny, která se po brutálním útoku snaží najít sílu znovu žít. Intimní film ji představuje jako neobyčejnou ženu, jejíž vnitřní síla a odhodlání jí pomohly překonat to, co je pro mnoho dalších nepředstavitelné. Po útoku oslepla a její život tak, jak ho znala, skončil, a my sledujeme Martinu krok za krokem od nejhlubších pádů až po největší pokroky a úspěchy.

Moje nová tvář, Česko 2023, dokument, 77 min., režie: Jarmila Štuková

Katarzia a její skladba Ruže sú gýčový kvet uvádějí dokument plný bolesti i naděje

Film

Trailer k filmu Moje nová tvářVideo: Falcon

Démon ve mně

Sam se zoufale snaží zapadnout do školního kolektivu. Trápí se kvůli svému původu, chtěla by být jako ostatní. Saminu nejistotu ještě umocní podivné chování její nejlepší kamarádky Tamiry. Ta se najednou všech straní a neustále u sebe nosí zavřenou, prázdnou sklenici. Sam při hádce Tamiřinu nádobu rozbije a nevědomky tak uvolní prastarou démonickou entitu, která její kamarádku unese. Sam je rozhodnuta udělat cokoli, aby ji zachránila…

Démon ve mně, USA 2023, horor, 99 min., režie: Bishal Dutta, hrají: Megan Suri, Neeru Bajwa, Mohana Krishnan, Betty Gabrielová a další.

Trailer Démon ve mněVideo: Bioscop

Nejočekávanější filmy roku 2023

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám