Hlavní obsah

Fantasy Rod draka bude mít premiéru 22. srpna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriál Rod draka, který má navázat na Hru o trůny, bude mít premiéru 22. srpna na HBO a na streamovací platformě HBO Max.

Rod draka - trailerVideo: HBO

 
Článek

Jedná se o desetidílné drama, které se odehrává 200 let před událostmi seriálu Hra o trůny. Vychází z knihy George R. R. Martina Oheň a krev a rodu Targaryenů.

S autorem předlohy spolupracovali také spoluautor seriálu, producent a scenárista Ryan Condal, spoluautor seriálu, producent a režisér Miguel Sapochnik a producentka a scenáristka Sara Hessová. Dále režisérky Clare Kilnerová, Geeta V. Patelová a režisér a koproducent Greg Yaitanes.

Foto: HBO

Paddy Considine

Hlavními aktéry série budou Paddy Considine (král Viserys Targaryen), kterého západozemští lordi na Velké radě na Harrenově zvolili za nástupce Starého krále Jaehaeryse Targaryena, a Matt Smith (princ Daemon Targaryen), mladší bratr krále Viseryse a následník trůnu. Podle autorů je to „nepřekonatelný válečník a dračí jezdec s pravou dračí krví”.

Nejkrásnější ženou a politickou intrikánkou má být Olivia Cooková (Alicent, dcera králova pobočníka Otto Hightowera). Emma D’Arcy hraje princeznu Rhaenyru z rodu Targaryenů, královo prvorozené dítě a dračí jezdkyni s čistou

valyrijskou krví.

Foto: HBO

Olivia Cooková

Steve Toussaint hraje Lorda Corlyse Velaryona. Lord Corlys, známý jako Mořský had, nejslavnější námořní dobrodruh v dějinách Západozemí, vybudoval z Velaryonů mocný rod a má největší námořnictvo světa.

Foto: HBO

Matt Smith

Eve Bestová hraje princeznu Rhaenys z rodu Targaryenů, manželku lorda Corlyse Velaryona. Fabien Frankel ztvárnil Cristona Colea, syna správce, který slouží lordu z Černoazylu. Je prostého původu, ale obratně bojuje s mečem.

Foto: HBO

Sonoya Mizunoová

Sonoya Mizunoová ztvárnila Mysarii, mazanou otrokyni, která se stane spojencem prince a následníka trůnu Daemona Targaryena. Rhys Ifans hraje pobočníka Otto Hightowera.

Reklama

Výběr článků

Načítám