Hlavní obsah

Do kin se řítí Oppenheimer. Pět minut představil ještě před českou premiérou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší, nejdůležitější film tohoto století. I takové superlativy padají v souvislosti s americkým filmem Oppenheimer. Do českých kin vstoupí ve čtvrtek 20. července. Ještě před premiérou jeho tvůrci vyslali do světa další ochutnávku, pět minut z filmu.

5 minut z filmu OppenheimerVideo: CinemArt

 
Článek

Historické drama Christophera Nolana zavádí diváky do dob 2. světové války, do časů, kdy se bojovalo tvrdě, a ještě s nejistým výsledkem. A zatímco vojáci nasazovali životy na frontě, kdesi daleko od nich pracovali vědci ve zdánlivém bezpečí. Vyvíjeli zbraň, která měla konflikt rozhodnout, atomovou bombu.

V Americe se tajný výzkum skrýval pod označením Projekt Manhattan a jedním z jeho klíčových aktérů byl astrofyzik Robert Oppenheimer, jehož hraje irský herec Cillian Murphy.

Snímek má za sebou již americkou, konkrétně newyorskou premiéru. Nutno říci, že velmi úspěšnou. Režisér a scenárista Paul Schrader o něm dokonce řekl: „Pokud letos uvidíte v kinech jediný film, měl by to být Oppenheimer… Nejsem Nolanův fanoušek, ale tenhle vyrazí dveře z pantů.“

Trailer OppenheimerVideo: CinemArt

Do světových kin se film dostane v pátek 21. července. Očekává se, že bitvu o diváky, o tisk svede s jinou americkou novinkou, žánrově zcela odlišnou, s Barbie.

Oppenheimer: O muži, co riskuje zničení světa proto, aby ho zachránil

Film

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám