Hlavní obsah

Denis Villeneuve natočí jen tři Duny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadský režisér Denis Villeneuve má jasno v tom, že jeho série Duna, která vzniká podle knih amerického spisovatele Franka Herberta, bude zahrnovat tři filmy. Duna a Duna: Část druhá byly natočeny podle prvního románu vydaného v roce 1965. Třetí film, Mesiáš duny, bude založen na Herbertově stejnojmenném pokračování z roku 1969.

Foto: ČTK/AP

Denis Villeneuve při nedávném představení filmu v Mexiku

Článek

Film Duna: Část druhá vstoupí do českých kin poslední únorový den, v Americe jej promítnou o den později. První díl měl premiéru v roce 2021, a přestože pokračování mělo přijít dříve, loňská hollywoodská stávka ve filmovém průmyslu ten záměr zhatila. Prý nemohla být nachystána a provedena kvalitní propagace druhého pokračování.

Villeneuve nyní sdělil, že jeho třetí film bude natočen v pozdějším termínu. V současné době totiž pracuje na dalších dvou titulech, bude produkovat snímek o Kleopatře a filmovou adaptaci povídky Arthura C. Clarka Rendezvous with Rama.

I při optimistickém předpokladu, že se mu podaří natočit jeden film za rok, by to znamenalo, že třetí díl Duny se v kinech objeví někdy v roce 2027.

Michaela Jacksona si zahrají jeho synovec i devítiletý fanoušek. Natáčení filmu začalo

Hudba

„Až Duna 2 vstoupí do kin, popřemýšlím o tom, jestli se můžu hned vrátit nebo potřebuji nějaké rozptýlení, abych si udržel zdravý rozum,“ řekl Villeneuve v rozhovoru pro The Playlist.

Magazínu Time pak sdělil: „Třetí film by měl být natočen podle knihy Dune Messiah a měl by být posledním z mé série Duna. Mám sen ho natočit. Dává mi to absolutní smysl. Další knihy jsou už moc ezoterické.“

Dodal také, že přípravná práce na třetím filmu není zdaleka dokončena a scénář teprve vzniká.

Nejočekávanější filmy roku 2024: Pokračování Duny nebo muzikálový Joker

Kultura

Oscarový režisér Bille August: Adaptované knize je třeba být nevěrný

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám