Hlavní obsah

Michaela Jacksona si zahrají jeho synovec i devítiletý fanoušek. Natáčení filmu začalo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle plánu padla v pondělí první klapka natáčení životopisného filmu o Michaelu Jacksonovi nazvaného Michael. Krále popu v něm ztvární dva herci. Hlavní role připadla umělcovu synovci Jaafaru Jacksonovi, coby mladičkého člena kapely Jackson 5 zpěváka zahraje Juliano Krue Valdi, který je jeho velkým fanouškem. Režisérem filmu je Američan Antoine Fuqua.

Foto: Doug Pizac, ČTK/AP

Michael Jackson v dobách své největší slávy.

Článek

Podle společnosti Lionsgate, ve které film vzniká, nabídne kompletní obrázek o komplikovaném muži. Jacksona představí v nejslavnějších veřejných výstupech i v okamžicích, které byly pro jeho kariéru důležité a vedly k celosvětové slávě. Navzdory spolupráci s Jacksonovými dědici má ale film odhalit i problémy spojené s jeho osobním životem a nevyhýbat se kontroverzním tématům.

„Žádný jiný umělec neměl sílu, charisma a hudebního génia Michaela Jacksona. Sledování jeho práce mě inspirovalo k natáčení hudebních videí. Byl to první černošský umělec, který byl uveden na MTV. Jeho hudba a tyto obrázky se staly součástí mého pohledu na svět. Nemohl jsem si nechat ujít nabídku moci vyprávět jeho příběh na velkém plátně s doprovodem jeho hudby,“ uvedl režisér.

Foto: ČTK/AP

Jaafar Jackson bude hrát ve filmu svého strýce.

Michaela Jacksona hraje jeho sedmadvacetiletý synovec Jaafar Jackson, který tančí a zpívá od svých dvanácti let. Producenti a štáb si ho nemohou vynachválit.

„Je úžasné, jak moc se podobá Michaelovi. Mluví jako on, tančí jako on, zpívá jako on. Byl jsem ohromen, když jsem ho potkal,“ vyznal se Fuqua v jednom z rozhovorů.

Jaafar Jackson zveřejnil na Instagramu první fotografii z příprav k natáčení filmu. Je na ní v typické póze pro měsíční chůzi. „Cesta začíná v pondělí,“ napsal.

Mladého Jacksona hraje devítiletý Juliano Krule Valdi. „Možnost objevit se v tomto filmu je pro mě nesmírně důležitá, protože Michael Jackson je král popu a má v mém srdci zvláštní místo,“ řekl Valdi.

„Na jeho písně tančím už pět let. Díky tomu se cítím výjimečně. Miluju energii Michaela Jacksona.“

Premiéra filmu je naplánována na 18. dubna 2025.

Údajné oběti Michaela Jacksona mohou žalovat zpěvákovy firmy, rozhodl soud

Amerika

Michael Jackson toužil po roli Spider-Mana, byl ochoten i koupit Marvel

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám