Hlavní obsah

Gump opět rozštěká kina. V pokračování hitu si spolu poprvé zahrají Richard Krajčo a Štěpán Kozub

Přes dvě stě tisíc diváků přišlo do kin na snímek Gump – pes, který naučil lidi žít (2021). A ačkoliv autor knižní předlohy Filip Rožek tvrdil, že dvojka nebude, nakonec si to rozmyslel. Společně s režisérem Františkem A. Brabcem pokračování chystají. Znovu se v něm objeví Bolek Polívka, Richard Krajčo nebo Karel Roden. Nově i Štěpán Kozub.

Chystá se Gump 2Video: Bioscop

 
Článek

Příprava snímku se již rozběhla, jak nasvědčuje video z kostýmních zkoušek. Nechyběl na nich ani Štěpán Kozub, jenž ztvární záporáka, i když poměrně komického. Právě on bude páníčkem Gumpovy sestry Jenny, která se jako štěně v prvním díle prodala.

Fenka z osady

„Je to vlastně poprvé, co hraju ve filmu o zvířatech a se zvířaty, a nikdy jsem netočil ani rodinnou komedii, takže jsem rád, že si to můžu vyzkoušet,“ uvedl Kozub a pokračoval: „Můj vztah ke zvířátkům je veskrze pozitivní. Doma mám dokonce labradorku z útulku, kterou jsem si nadělil ke dvacátým narozeninám.“

Kvůli roli mu v maskérně přidávají paruku, která jej vizáží spolehlivě vrátí do 90. let, k účesu „na Jágra“. Jeho psí partnerkou před kamerou bude fenka zachráněná z romské slovenské osady. Filip Rožek ji objevil v útulku v Rožňavě. Její novou paničkou se poté stala jeho maminka.

Zatímco Kozub do vyprávění o Gumpovi naskakuje, Richard Krajčo se v něm opět objeví. „Z mojí postavy se stane v podstatě hlavní. Těším se moc na to, že si poprvé zahraju se Štěpánem. Oba jsme z Ostravy, ale minuli jsme na škole i v divadle,“ podotkl a prozradil, že se z ajťáka uzavřeného ve virtuálním světě ve dvojce stane docela jiný člověk.

Nejdřív kniha, pak film

Diváci si na Gumpa 2 budou muset počkat do příštího roku. Stejně jako u jedničky, nejdříve vyjde kniha, pravděpodobně před Vánocemi. Součástí projektu Gump 2 bude i audiokniha, kterou opět namluví Ivan Trojan.

RECENZE: Gump – pes, který naučil lidi žít. Spíše záslužný projekt než skutečný film

Film

Režisér F. A. Brabec o Gumpovi: Ten příběh je nádherný, plný naděje

Film

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám