Hlavní obsah

10 filmů, ve kterých hlavní role hrají pejskové

Novinky, mim

Jak zabavit sebe i děti u filmu? Ideální jsou rodinné komedie. A ještě lepší je, když v nich hrají zvířata. Vybrali jsme deset filmů se psy, které pobaví malé i velké diváky.

Foto: Walt Disney Pictures

Lady a Tramp

Článek

1. Beethoven

Tato komedie je o štěněti bernardýna, které se dostane do jedné rodinky, je pojmenováno Beethoven a pak roste a roste... Snímek v roce 1992 natočil režisér Brian Levant a zahráli si v něm například Charles Grodin, Bonnie Huntová a Stanley Tucci.

10 tipů na filmy od Disneyho, mistra animovaných pohádek

Film

2. Lady a Tramp

Skoro se tomu nechce věřit, ale proslulá Disney pohádka Lady a Tramp o lásce fenky z dobré společnosti a psího tuláka byla natočena už v roce 1955. Režie se tenkrát chopili Hamilton Luske, Wilfred Jackson a Clyde Geronimi. I díky nim vznikla slavná scéna, kdy pejskové u italské restaurace pojídají špagety a do jedné se omylem pustí každý z druhý strany a dají si pak v jejím prostředku rozpačitou pusu.

Jim Carrey v hlavní roli: 10 tipů na filmy s úžasným komikem

Film

3. 101 dalmatinů

Při jedné procházce v londýnském parku se seznámí nejen dalmatini Pongo a Perdy, ale i jejich majitelé Roger a Anita, kteří se následně vezmou a čekají spolu dítě. Jejich dalmatini spolu mají štěňata, po kterých touží Anitina zaměstnavatelka z luxusního domu módy Cruella De Vil. Ta je však nechce na mazlení, ale aby si z nich ušila kožich. Anita a Roger psy nechtějí prodat, a tak Cruella vyšle párek zlodějů, aby chlupáče ukradli, což se povede. Cruella takhle nakradla další štěňata dalmatinů a plánuje je nechat zabít a stáhnout z kůže, ale krutý plán jí naštěstí zhatí zvířecí říše. Ve filmu, ve kterém není o vtipné scény nouze, hráli Glenn Closeová, Jeff Daniels, Joely Richardson, Hugh Laurie, Mark Williams a další. Snímek v roce 1996 natočil režisér Stephen Herek.

10 snímků, ve kterých exceluje Tom Hanks: Trosečník, Terminál a další

Film

4. Tajný život mazlíčků

Tajný život mazlíčků je jedním z nejlepších animovaných snímků jednadvacátého století. V roce 2016 ho natočili režiséři Chris Renaud a Yarrow Cheney a vypráví o tom, co se děje, když majitelé nechají svá zvířátka doma samotná.

10 tipů na filmy od Tima Burtona, mistra fantazie

Film

5. Marley a já

Owen Wilson a Jennifer Anistonová excelují v této romantické komedii z roku 2008, kterou natočil režisér David Frankel. Film sleduje manželský pár, který si pořídí štěně labradora. Manželé mu dají jméno Marley a pak jsou svědky toho, jak se z malého uzlíčku stává obří pes, který jim ničí vybavení domu a honí pošťáka, ale taky jim dodává energii a spoustu lásky.

10 filmů od Quentina Tarantina, které stojí za to zhlédnout. Pulp Fiction je jasné, ale co dál?

Film

6. Scooby Doo

Kdo by neměl rád neustále vystrašeného popletu Scoobyho! Tenhle kreslený pes, který s partou přátel řeší záhady, si získá srdce malých i velkých diváků. Ve filmu z roku 2002 si zahráli Freddie Prinze Jr., Sarah Michelle Gellarová, Matthew Lillard a Linda Cardelliniová. Snímek režíroval Raja Gosnell.

10 filmů, které dostaly Oscara a měli byste je vidět

Film

7. Neuvěřitelná cesta

Tohle je naprostá klasika a povinnost pro všechny, kteří mají rádi zvířata, zvlášť psy a kočky. Rodinnou komedii v roce 1993 natočil Duwayne Dunham a hrají tam například Michael J. Fox, Sally Fieldová a Kevin Chevalia. A jaký je děj filmu? Rodina odjede a nechá svá tři zvířata na hlídání na venkově. Mazlíčkům se to ale vůbec nelíbí, a tak se vydají na strastiplnou cestu za svými dětskými páníčky. Dva psi a jedna kočka zažijí dobrodružství, o kterém se jim nesnilo.

10 tipů na filmy pro ženy: Dámy, tyto snímky vám zlepší den

Film

8. Hačikó - příběh psa

Richard Gere si v roce 2009 zahrál ve filmu režiséra Lasseho Hallströma o psovi Hačikóovi, čímž se strhla lavina zájmu o psí rasu Akita Inu. Příběh je natočený podle japonského příběhu o pejskovi, kterého se jako tuláka ujal univerzitní profesor. Pes k pánovi hodně přilnul a každý den ho doprovázel na nádraží a čekal na něj, až se zase vrátí. To se ale jednoho dne nestane, protože profesor zemře. Hačikó na nádraží ale stejně ještě devět let chodí a vyhlíží svého pána – dokud sám nezemře. Dojemný příběh o silném poutu páníčka a psa vás pravděpodobně rozbrečí, tak si připravte kapesníky!

Zachraňte vojína Ryana, Pianista, Statečné srdce. 10 válečných filmů, které stojí za to vidět

Film

9. Bolt - pes pro každý případ

Bolt je televizní hvězda, ale když se vydá na cestu skrz Ameriku na vlastní pěst (tedy s pomocí kočky a křečka), zjišťuje, že ve velkém a skutečném světě jeho superschopnosti nemusí vždy stačit. Režie se ujali Chris Williams a Byron Howard. Animovaný snímek byl natočen roku 2008.

Jaké filmové premiéry nás čekají v roce 2020?

Film

10. Lassie se vrací

Když je Lassie prodána do psince, protože její majitelé trpí finanční tísní, nehodlá se jen tak vzdát a neustále se ke svým původním páníčkům vrací. Lassie se stala symbolem inteligentního, krásného a věrného psa. Film roku 1943 natočil režisér Fred M. Wilcox a zahráli si v něm například Roddy McDowall nebo malá Elizabeth Taylorová.

Filmy, které měly premiéru v roce 2019 a stojí za to, je vidět

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám