Hlavní obsah

10 detektivek, které vás budou napínat až do konce

Novinky, mim

Jestli rádi hádáte, kdo je vrah, smlsnete si na těchto detektivkách. Vybrali jsme deset filmových příběhů, které vás budou napínat až do konce.

Foto: Universal

Kim Novaková

Článek

1. Muži, kteří nenávidí ženy

Mistr napětí David Fincher v roce 2011 natočil svižnou kriminálku podle knihy Stiega Larssona. Román je prvním dílem pentalogie Milenium. V hlavních rolích se objevili Daniel Craig a Rooney Mara, kteří hrají dvojici vyšetřující zmizení ženy z bohaté rodiny. Zatímco Craig ztvárnil novináře, Mara sehrála hackerku.

10 italských filmů, které vás rozesmějí i rozpláčou

Film

2. Zodiac

David Fincher natočil roku 2007 film podle skutečné události s Jakem Gyllenhaalem v hlavní roli. Zodiac byl masový vrah, který zabíjel náhodně vybrané oběti a který nebyl nikdy dopaden. Všichni, kdo na případu pracovali, se jím stali posedlými. Zodiac je vodil za nos dlouhé roky.

10 kultovních hororů, ze kterých vám půjde mráz po zádech

Film

3. Blade Runner

Sci-fi thriller natočil na motivy knihy Philipa K. Dicka roku 1982 režisér Ridley Scott. Snímek se odehrává v Los Angeles v budoucnosti, a sice v roce 2019. Detektiv Rick Deckard (Harrison Ford) pátrá po replikantech, kteří pronikli na Zemi z pracovních kolonií na jiných planetách. Při akci se mu mění názor na androidy a sám pochybuje, zda je člověk.

10 filmových thrillerů, ze kterých budete mít husinu

Film

4. The Big Lebowski

Big Lebowski je dnes už kultovní klasika bratrů Coenových s Jeffem Bridgesem v hlavní roli. Snímek byl natočen v roce 1998 a pojednává o shodě náhod, kvůli kterým si vyděrači spletou boháče s lenochem. Parta neschopných chlápků pak musí předat výkupné, ale zvrtne se to.

Nuda? Vyberte si film z těchto deseti komedií a pobavíte se

Film

5. Vertigo

Legendární režisér Alfred Hitchcock roku 1958 natočil příběh o posedlosti. Detektiv John Ferguson se zamiluje do tajemné Madeleine, ale to ještě neví, že se dostal do hry, ze které možná není úniku. V hlavních rolích se představili Kim Novaková a James Stewart.

10 filmů Jackieho Chana, které vás donutí vyskočit z gauče

Film

6. Vraždy podle Jidáše

Detektiv John Prudhomme (Christopher Lambert) vyšetřuje případ sériového vraha, který své oběti zabíjí a uřezává jim části těla, aby o Velikonocích sestavil nového Ježíše. Film plný krvavých scén natočil roku 1999 režisér Russell Mulcahy.

10 tipů na fantasy filmy, díky nimž prožijete večery plné kouzel

Film

7. Prokletý ostrov

Režisér Martin Scorsese, Lenonardo DiCaprio a Mark Ruffalo. Kombinace, která vás nenechá vydechnout 138 minut. Detektiv Teddy Daniels jede s parťákem Chuckem na Prokletý ostrov, kde se nachází psychiatrická léčebna, aby vyšetřil zmizení jedné pacientky. Při pátrání ale zjistí i něco o sobě, na co se snažil zapomenout. Film vzniknul v roce 2010.

10 tipů na snímky s Clintem Eastwoodem, věčným kovbojem a drsňákem

Film

8. Výměna

Clint Eastwood roku 2008 natočil podle skutečné události strhující drama s Angelinou Jolie v hlavní roli. Christine zmizí syn Walter. Po pěti měsících jí policie řekne, že ho našla, a chlapce jí přivede, ale jedná se o jiné dítě. Zoufalá Christine se snaží přesvědčit okolí, že se stala chyba, policie omyl ale odmítá přiznat. Christine se vydává pátrat po svém synovi na vlastní pěst.

Od Světáků po Pelíšky aneb 10 českých filmů, které byste měli vidět

Film

9. Zmizelá

Zmizelá je film natočený podle stejnojmenného románu Gillian Flynnové v roce 2014 režisérem Davidem Fincherem. Amy Dunneová (Rosamund Pikeová) zmizí v den pátého výročí svatby s Nickem (Ben Affleck), přičemž právě on je hlavním podezřelým. Unesl ji?

10 filmů, ve kterých si vás získá Morgan Freeman

Film

10. Okamžik zlomu

Když Ted Crawford (Anthony Hopkins) zjistí, že je mu jeho manželka Jennifer nevěrná s policistou Robem Nunallym, střelí ji a mladá žena skonči v nemocnici. Crawford se na místě činu Nunallymu přizná, u soudu to pak ale popírá. Když vyjde najevo milenecký poměr, případu se ujme právník Willy Beachum (Ryan Gosling). Ten si je jistý Crawfordovou vinou, ale jak mu ji prokázat? Film roku 2007 natočil Gregory Hoblit.

10 tipů na animované filmy pro malé i velké diváky

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:
Jidáš Iškariotský

Výběr článků

Načítám