Hlavní obsah

Filmové premiéry: Největší dar, Srdce dubu, Když promluvila, A pak přišla láska, Jízda na hraně či Bandité pro Baladu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak to dopadne, když se bohové začnou plést do života lidem a lidé do života bohům, vypráví česká pohádka Největší dar. Dokument Srdce dubu přináší dobrodružství obyvatel jednoho stromu. Film Když promluvila sleduje odhalení sexuálního predátora Harveyho Weinsteina. Kartářka pomáhá hrdinkám filmu A pak přišla láska. V prostředí sjezdového lyžování se odehrává sportovní životopisné drama Jízda na hraně.Z převážně dokumentárních obrazů je složena lyrická groteska Bandité pro Baladu. Na Islandu v 19. století se odehrává Zapomenutá země.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Největší dar

V dávných dobách ovládali naši zemi pohanští bohové a bohyně. Nejen na Valašsku dobře známý bůh Radegast, ale plno jiných – dobrých… i zlých, laskavých i hašteřivých, veselých i vážných. To jsou hrdinové pohádky Největší dar. A kromě nich také svérázní obyvatelé malé valašské vísky.

Trailer filmu Největší darVideo: Bontonfilm

Největší dar, Česko 2022, pohádka, 95 min., režie: Daria Hrubá, Marta Santovjáková Gerlíková, hrají: Boleslav Polívka, Anna Polívková, Chantal Poullain, Sabina Rojková, Radek Melša a další.

Srdce dubu

Bez dialogů, jen úchvatnými záběry film vypráví příběhy obyvatel starého stromu. Hrají v něm sojka, veverka, mravenci a další zvířata, která spojila svůj osud s osudem majestátního dubu, jehož kořeny, kmen i koruna jsou pro všechna útočištěm, zdrojem potravy i ochrany.

Trailer filmu Srdce dubuVideo: Bohemia Motion Pictures

Srdce dubu, Francie 2022, dokument, 80 min., režie: Laurent Charbonnier a Michel Seydoux.

Když promluvila

Dvě investigativní novinářky listu New York Times Jodi Kantorová a Megan Twohey dlouho hledaly oběť, která byla ochotna jako první zveřejnit své sexuální napadení mocným hollywoodským producentem. Film s téměř dokumentární přesností sleduje jejich práci, která vyústila v článek, který odstartoval hnutí #MeToo.

Trailer filmu Když promluvila

Když promluvila USA 2022, drama, 129 min., režie: Maria Schrader, hrají: Carrey Mulliganová, Zoe Kazanová, Patricia Clarksonová a další.

A pak přišla láska

Psycholožka Kristýna zoufale hledá lásku a štěstí. Rozhodne se proto odjet se svou dospělou dcerou Sárou na ozdravný víkend za kartářkou Zdenou. Skrze pochybné rodové léčení a výklady karet zjistí víc nejen o svém problematickém vztahu k okolí, ale i ke své dceři a sobě samotné.

Trailer filmu A pak přišla láska…Video: Aerofilms

A pak přišla láska, Česko 2022, drama, 85 min., režie: Šimon Holý, hrají: Pavla Tomicová, Sara Venclovská, Tereza Hofová, Eliška Soukupová, Marián Chalány a další.

Jízda na hraně

Píše se rok 1976 a hlavním favoritem ve sjezdovém lyžování na zimních olympijských hrách v Innsbrucku je Franz Klammer přezdívaný Kaiser Franz. Má za sebou úspěšnou sezónu, ale teď je pod obrovským tlakem. Celý národ a média od něj očekávají jediné, domácí olympijské vítězství. Aby se stal králem sjezdařů, musí předvést jízdu na hraně.

Trailer Jízda na hraně Video: CinemArt

Jízda na hraně, Rakousko 2021, drama, 109 min., režie: Andreas Schmied, hrají: Julian Waldner, Valerie Huberová, Wolfgang Oliver, Harry Lampl a další.

Bandité pro Baladu

„Vyhořelá skupina brněnských intelektuálů se rozhodne odjet do Koločavy na Ukrajině a odehrát tam představení ‚Balady pro banditu‘.“ Tak uvádí tvůrci film o cestě, která může být cílem. Ale taky nemusí. Hlavním výrazovým nástrojem je střih, stavící vedle sebe, často do produktivního konfliktu, různé záběry, výpovědi i významy.

Trailer filmu Bandité pro baladuVideo: BontonfilmCZ

Bandité pro Baladu, Česko / Slovensko 2022, poetické drama, 84 min., režie: Vladimír Morávek, hrají: Jan Zadražil, Tereza Marečková, Martin Huba, Norbert Lichý, Eva Vrbková a další.

Zapomenutá země

Dánský misionář Lucas, plný ambicí a ideálů, se na konci 19. století vydává na cestu do odlehlé části Islandu, aby pomohl dokončit stavbu kostela a fotoaparátem zvěčnil tamní obyvatelstvo. Zdánlivě předvídatelná pouť, na které je nucen spolehnout se na samorostlého průvodce Ragnara, se však mění v nečekaně intenzivní setkání s krajinou a přírodními silami.

Trailer filmu Zapomenutá zeměVideo: Vertigo International

Zapomenutá země, Dánsko / Island / Francie / Švédsko 2022, drama, 138 min., režie: Hlynur Pálmason, hrají: Hilmar Guðjónsson, Ída Mekkín Hlynsdóttir, Elliott Crosset Hove a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám