Hlavní obsah

Filmové premiéry: 3 dny na zabití, Detektiv Down, Cesta do školy, Transcendence, Dvojník a Valčík pro Monicu

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kevin Costner hraje v napínavém akčním thrilleru 3 dny na zabití umírajícího agenta tajné služby. Norský režisér Bård Breien po svém úspěšném debutu Kurz negativního myšlení představuje svůj druhý film Detektiv Down. Dokument Cesta do školy sleduje čtyři děti z různých koutů světa, které riskují i život, aby se dostaly do školy. Johnny Depp hraje ve filmu Transcedence vědce Willa. Britský režisér Richard Ayoade volně adaptoval Dostojevského povídku Dvojník. Valčík pro Monicu je životopisný film o švédské zpěvačce a herečce Monice Zetterlund.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 16. týden

Článek

3 dny na zabití

Upoutávka na film 3 dny na zabitíVideo: Bioscop

Ethan Renner pracoval celý život jako jeden z nejlepších agentů tajné služby. Nyní se rozhodl skončit a věnovat se rodině. Poprvé má sám na starost svou dospívající dceru Zoey. Ale tajná služba se na něj obrací s poslední zakázkou. A protože v sázce je nejen osud světa, ale i Ethanův život, tenhle úkol Ethan nemůže odmítnout.

3 dny na zabití, Francie 2013, thriller, 117 min., režie:  McG, hrají: Kevin Costner, Hailee Steinfeld, Connie Nielsen a další.      

Detektiv Down

Upoutávka na film Detektiv DownVideo: CinemArt

Robert Bogerud provozuje jednočlennou soukromou detektivní kancelář, ale zatím se nikdy nedostal k žádnému skutečnému případu. Všichni jeho potenciální zákazníci vždy zmizí v okamžiku, kdy Robert, postižený Downovým syndromem, sundá svůj detektivní klobouk. Nakonec se ale Robertovi podaří sehnat první případ.

Detektiv Down, Norsko/ Česko/ Dánsko, komedie, 90 min., režie: Bård Breien, hrají: Svein André Hofsø Myhre, Ida Elise Broch, Nils Jørgen Kaalstad a další.

Cesta do školy

Upoutávka na film Cesta do školyVideo: AČFK

Nápad vznikl, když režisér Plisson na obhlídkách pro dokument o přírodě v Keni potkal trio mladých Masajů běžících do školy. Zkombinoval pak záběry přírody s dojemnými osudy obyčejných malých hrdinů.

Cesta do školy, Francie / Čína / Jižní Afrika / Brazílie / Kolumbie 2013, dokumentární, 77 min., režie: Pascal Plisson.

Transcendence

Upoutávka na film TranscedenceVideo: Bontonfilm

Will je vědec, ale jeho cesta za poznáním se změní v honbu za neomezenou mocí a brzy je stejně jasné jako děsivé, že ho nikdo nemůže zastavit. Jeho původní touha propojit lidskou mysl s umělou inteligencí se totiž změnila v jiný cíl: získat kontrolu nad celým světem.

Transcendence, USA 2014, sci-fi thriller, 120 min., režie: Wally Pfister, hrají: Johnny Depp, Rebecca Hallová, Morgan Freeman, Paul Bettany a další.

Dvojník

Upoutávka na film DvojníkVideo: Aerofilms

Příběh samotáře Simona, který nemá v životě na růžích ustláno. V práci patří k přehlíženým, vlastní matka jím pohrdá, dívka, do které se zamiloval, ho nebere na vědomí. A pak nastoupí do práce James, který je fyzicky jeho dvojníkem, ale povahu má přesně opačnou: sebevědomý, charizmatický a umí to s děvčaty.

Dvojník, Velká Británie 2013, komedie, 93 min., režie: Richard Ayoade, hrají: Jesse Eisenberg, Mia Wasikowska a další.

Valčík pro Monicu

Upoutávka na film Valčík pro MonicuVideo: Film Europe

Film vypráví o zpěvaččině cestě z malého městečka ve Švédsku ke slávě v klubech v New Yorku a Stockholmu. Během své kariéry Zetterlund nahrála řadu jazzových alb a objevila se i v 10 filmech. Choroba ji však v roce 1999 přinutila k odchodu z veřejného života, plného úspěchů a slávy. A o šest let později po požáru ve svém stockholmském bytu umírá.

Valčík pro Monicu, Švédsko 2013, drama, 105 min., režie: Per Fly, hrají: Edda Magnasonová, Sverrir Gudnason, Kjell Bergqvist, Vera Vitali, Cecilia Ljungová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám