Hlavní obsah

V Hradci Králové začíná festival Rock for People

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Hradci Králové ve čtvrtek začíná hudební festival Rock for People. Do 11. června se na něm podle pořadatelů představí na 600 umělců, návštěvníky čeká 130 koncertů a několik desítek představení či debat.

Foto: Petr Horník, Právo

Ředitel hudebního festivalu Rock for People Michal Thomese

Článek

Rozpočet festivalu loni podle pořadatelů poprvé překročil 100 milionů korun, letos je téměř dvojnásobný. Festival se na bývalém vojenském letišti koná od roku 2007, kam se z kapacitních důvodů přestěhoval z Českého Brodu.

Večerní program prvního dne jako hlavní hvězdu nabídne americké Slipknot, kteří od zahájení své činnosti v 90. letech získali cenu Grammy a deset dalších nominací. Časopis Rolling Stone zařadil jejich album Iowa mezi 100 nejlepších metalových alb všech dob.

Dále ve čtvrtek zahrají Architects, Simple Plan, Horkýže Slíže nebo Anti-Flag, tuzemskou hudební scénu zastoupí John Wolfhooker, Lety Mimo nebo Ventolin. V noci na pátek se uskuteční vystoupení PKF - Prague Philharmonia a String Quartet s programem připraveným přímo pro festival.

Hvězdy Rock for People

8. června

18.30 Architects

20.00 Simple Plan

21.30 Slipknot

9. června

17.30 Hollywood Undead

20.15 Billy Talent

23.30 Machine Gun Kelly

10. června

20.15 Papa Roach

22.00 Alice Merton

23.30 The 1975

11. června

18.35 Incubus

21.10 Muse

Festival bude podle jeho ředitele Michala Thomese žánrově pestrý, představí se například idol mladé generace Machine Gun Kelly, anglická kytarová skupina The 1975 či anglická alternativní rocková skupina Muse.

Na programu je i koncert letos osmdesátiletého Václava Neckáře. V doprovodném programu nebudou chybět divadla, performeři, výstavy nebo debaty o udržitelnosti.

„Kdybych měl shrnout svou celoživotní festivalovou kariéru, je to taková jízda na toboganu. Někdy se něco povede, jindy zase ne. Mnohdy se už ani nepouštím do debat s těmi, kteří mi tvrdí, že jako festival vyděláváme velké peníze,“ uvedl pro Právo Michal Thomes.

Foto: Martin Veselý/ MAFRA, Profimedia.cz

Přípravy festivalu Rock for People

Foto: Martin Veselý/ MAFRA, Profimedia.cz

Přípravy festivalu Rock for People

Festivaly 2023: Muse, OneRepublic, Zaz či Chris Norman

Kultura

Michal Thomes o Rock for People: Zlé počasí pro nás znamená milionové ztráty

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám