Hlavní obsah

Ostravský festival Beats for Love bude rekordní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned několik rekordů pokoří letošní devátý ročník největšího středoevropského festivalu elektronické taneční hudby Beats for Love, který se koná v Ostravě od 5. do 8. července. A to jak rekordů českých, tak i rekordů v měřítku střední Evropy.

Foto: foto Beats for Love

Nizozemský producent a DJ Tiësto

Článek

Pořadatelé informovali, že na festivalu letos vystoupí největší počet umělců v historii – celkem jde o 480 dýdžejů všech žánrů elektronické hudby, a to od undergroundu až po absolutní mainstream.

Hlavními hvězdami jsou třeba Hardwell, Deadmau5, Nervo, Blasterjaxx, Imaribek a samozřejmě i jeden z nejznámějších dýdžejů na světě Tiësto, který festival uzavře.

Rekordní bude i počet jednotlivých scén, na kterých se představí vystupující umělci. Letos bude těchto scén celkem osmnáct, většinou budou žánrově zaměřeny, například na drum and bass, house, techno, electroswing, hardcore žánry, psytrance a další.

Návštěvníkům festival jako první v České republice nabídne obří videoprojekce s animacemi v nejkvalitnějším obrazovém formátu 8K. Vizualizace připravuje tým kreativců už několik měsíců exkluzivně pro tento festival.

Obří stage

„Těšit se můžete na nově pojatou hlavní Love Stage, která bude mít rekordní rozměry. Bude 62 metrů dlouhá a třicet metrů vysoká. Větší stage už by se na prostoru, který máme k dispozici, postavit nedala,“ řekl ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Rekordní bude i počet LED panelů, na které se budou projekce promítat. Bude jich dvakrát více než loni.

Jak dodal další pořadatel Matyáš Ožana, větší rozměry hlavní stage nijak neuberou návštěvníkům na prostoru a pohodlí: „Naopak, díky novému rozestavění scény a přestěhování VIP zóny na protější stranu hlavní stage jsme kapacitu pro diváky rozšířili asi o patnáct procent.“

Program je podle organizátorů letos tak nabitý, že se bude v příštím roce jen stěží překonávat. „Jsem opravdu zvědav, kam se posuneme v příštím roce, kdy festival oslaví desáté výročí,“ dodal programový ředitel festivalu Jiří Ramík.

Novinkou festivalu bude letos například obří jukebox s živou kapelou. Umístěn bude ve speciálně upraveném karavanu, ve kterém bude po celý festival účinkovat živá kapela prezentující hudbu padesátých a šedesátých let minulého století. „Bude to velmi zajímavý kontrast k soudobé hudbě, která bude prezentována na ostatních scénách, dodal Rudolf.

Pomůžou zraněnému dítěti

Tradiční je i charitativní rozměr akce, letos pořadatelé pomůžou desetileté Kačence Bojkové z Těrlicka na Karvinsku, jež byla vážně zraněna při dopravní nehodě.

Pořadatelé věnují výtěžek z prodeje svých propagačních předmětů pro zraněnou dívku, která ho bude moci využít zejména na nákup kompenzačních pomůcek a na rehabilitační cvičení.

DJ Tiësto přijede na ostravský festival Beats for Love

Kultura

V Ostravě na festivalu Beats for Love zahrál i belgický DJ Lost Frequencies

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám