Hlavní obsah

Kytarista Tomáš Polák z MIG 21: Léto? Čeká nás 41 koncertů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od června začala naplno sezona koncertů, letních festivalů. Hraje se na polích, pláních, na hradech, u přehrad, na letištích… Pro muzikanty je léto jednoduše obdobím, kdy mají nejvíc práce. Nejinak je to u kapely MIG 21. „Když je venku teplo, hrajeme raději venku, ale když se ochladí tak zase uvnitř,“ říká za kapelu její kytarista Tomáš Polák.

Foto: Petr Horník, Právo
Článek

Jsme v období koncertů, hudebních festivalů. Kolik jich máte od června do září?

Otvírám kalendář a začínám počítat… Je to 41 koncertů, jsou to hudební festivaly, samostatné koncerty, soukromé akce atd.

Jak dlouho dopředu skládáte na toto období pracovní diář?

Koncertní kalendář vzniká zhruba tak rok dopředu a je to něco, co je zcela mimo kompetence členů naší taneční, pěvecké a striptérské skupiny. Vždyť například jenom se sejít ráno v hotelu na snídani během tour nebývá pro členy souboru snadné.

A právě proto máme tým skvělých profesionálů, kteří se o nás až s rodičovskou péčí starají. Je to dvanáctičlenný tým „statečných“, vybavených excelentní trpělivostí, profesionální něhou i nevtíravou nekompromisností. Protože jen tak se MIG21 dokáže udržet v bojeschopném stavu. Buď jim za to dík.

Koncertovat budete mimo jiné i na akci Přehrady Fest, což je akce pod širým nebem. Hrajete raději venku, nebo v klubech?

Když je venku teplo, hrajeme raději venku, ale když se ochladí, tak zase uvnitř. Bude to tím, že všichni členové našeho souboru patří mezi teplomilné druhy a někteří dokonce mezi ty subtropické…

Foto: Milan Malíček, Právo

Zkouška na slavnostní koncert. Jiří Macháček, MIG21 na zahájení loňského 6. ročníku MFF KV.

Spočítal/i jste někdy, kolikrát za dobu od června do září projedete Česko?

Ono je to spíš takové kroužení, křižování a mnohdy i bloudění, ale tak 15-20 tisíc km to bude a vzhledem k tomu, že Česko má na délku (západ-východ) necelých 500 km to vychází minimálně 30×… vzdušnou čarou.

Hodně koncertů je i koncem roku. Na kdy si muzikanti/vy plánují tedy volno?

Ano, jsou to měsíce akustického klidu a v našem případě mezi ně patří leden a únor.

Čeká vás nějaký nový hudební projekt nebo chystáte desku?

V mém případě: nákup nového nástroje, studium italské pop-music a právě dopisuji nová dema pro MIG21, takže je v každém případě na co se těšit!

Anketa

Chystáte se letos na nějaký letní hudební festival?
Ano
49,1 %
Ne
50,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 55 čtenářů.

RECENZE: Na Migu 21 se zpívalo, tančilo a Macháček sbíral kalhotky

Kultura

Jiří Macháček: Vždy jsem byl rok za festivalem

MFF KV

Reklama

Výběr článků

Načítám