Hlavní obsah

Festival Spectaculare nabídne elektroniku a jazz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtý ročník festivalu současné světové elektronické, ambientní a experimentální jazzové hudby Spectaculare se na různých místech v Praze uskuteční od 20. ledna do 20. února. Dvanáct koncertů ve spojení s projekcemi a vizuálním uměním nabídnou například v Planetáriu Praha, Paláci Akropolis, Cross Clubu nebo v divadle Ponec, uvedl za organizátory Jiří Sedlák.

Foto: Palacakropolis.cz

Německý producent Christian Löffler

Článek

„Letošní ročník vnímám z poloviny jako přehlídku zajímavých muzikantů, kteří již na hudební scéně našli své místo. Z druhé části se snažíme představit jména, která jsou zcela nová a která stojí za povšimnutí,” uvedl dramaturg festivalu Josef Sedloň.

K hlavním lákadlům festivalu patří například norská legenda ambientu Biosphere s novým programem v Planetáriu Praha, britský „techno romantik” Nathan Fake, německý producent Christian Löffler, drážďanský skladatel a producent Sven Helbig s desetičlenným sborem či norský trumpetista Arve Henriksen společně s rakouským elektronickým vizionářem Fennesz.

Kromě hudby festival nabídne také další žánry - společné tanečně-hudební představení Spitfire Company a Orchestru Berg v divadle Ponec, „noisový epos” GundR souboru Wariot Ideal v divadle Alfred ve dvoře, projekce hudebních filmů v Biu Oko a kině Světozor nebo výstavy interaktivních objektů v The Chemistry Gallery a na Akademii výtvarných umění. Festival Spectaculare navazuje na koncertní série Music Infinity nabízející už několik let muziku na okraji hudebního spektra. Celý program se nachází na www.spectaculare.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám