Hlavní obsah

Festival Grape letos v Trenčíně. Představí Years & Years, The Vaccines, Woodkida a další

Hudební festival Grape patří k největším na Slovensku. V letošním roce se z tradičního místa konání v Piešťanech přestěhoval do Trenčína. Na tamním letišti se odehraje v pátek a v sobotu. Přesun na jiné místo oznámili organizátoři loni.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Grape je festival s příjemnou rodinnou atmosférou.

Článek

„Dva roky jsme hledali areál, do něhož bychom se mohli přestěhovat. Největším problémem byly velikost a logistika festivalu, takovou akci nelze uskutečnit jen tak na poli. Roli hrála i vzdálenost od Bratislavy a letiště Vídeň, na které nám létají všichni zahraniční umělci. Rozhodující roli nakonec sehrálo ministerstvo obrany, které nám původně chtělo dát k dispozici letiště Sliač. To je však momentálně v rekonstrukci, a tak nám nabídlo letiště Trenčín, které spadá také do jeho působnosti,“ vysvětlil ředitel festivalu Ján Trstenský.

Letos se na festivalu představí britské kapely Years & Years, The Vaccines, Easy Life, Hybrid Minds, britský producent a hudebník Mura Masa, Woodkid z Francie, Milky Change z Německa, nizozemská zpěvačka Sevdaliza, Američan SYML, slovenské kapely Para, Billy Barman, Fallgrapp, Medial Banana, Korben Dallas, zpěvačky Katarzia, Karin Ann a další. Českou scénu budou zastupovat Yzomandias, Nobody Listen, Smack a jiní.

Festival začne v pátek v 15 hodin. Vstupenky na něj jsou stále v prodeji.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám