Hlavní obsah

Festival francouzského filmu: Otec a syn. Černí vojáci ve službách Francie, oběti 1. světové války

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pátým dnem pokračuje Festival francouzského filmu (FFF). Novinky a Právo jsou jeho mediálními partnery. Přinášejí proto tip na pondělí. Historický velkofilm Otec a syn. Vypráví příběhy afrických vojáků, kteří bojovali v 1. světové válce, často nedobrovolně. Hlavní roli hraje Omar Sy, hvězda francouzské kinematografie.

Trailer k filmu Otec a synVideo: Pilot Film

 
Článek

Příběh zavede diváky do roku 1917. Bakary Diallo (Omar Sy) vstupuje dobrovolně do francouzské armády, aby byl nablízku svému sedmnáctiletému synovi Thiernovi, který obdržel povolávací rozkaz. Thierno se nechává strhnout nadšením jejich velitele, osamostatňuje se a dospívá v muže. Bakary se zase snaží ze všech sil syna ochránit a dovést ho v pořádku domů.

Režie filmu se ujal Mathieu Vadepied, jenž je i spoluautorem scénáře. Česká premiéra proběhne 7. prosince, což je téměř měsíc před premiérou ve Francii.

Praha i regiony

Letošní FFF uvede 47 filmů během 144 projekcí, mimo jiné třináct předpremiérových titulů, které letos soutěžily na festivalech v Cannes, Benátkách, Locarnu a Torontu. Pražská část přehlídky nabídne soutěžní sekci Výběr české kritiky.

26. ročník Festivalu francouzského filmu a předpremiéry

  • Malíř jejího těla režiséra Martina Provosta zachycuje životní příběh francouzského malíře Pierra Bonnarda a jeho lásky Marthy.
  • Snímek režiséra Cédrica Kahna Případ Goldman je rekonstrukcí obnoveného soudního řízení s levicovým aktivistou Pierrem Goldmanem.
  • Kanadsko-francouzskou romantickou komedii Povaha lásky zrežírovala Monia Chokriová.
  • DogMan režiséra Luca Bessona popisuje příběh chlapce, s nímž se život nijak nemazlil a kterého zachrání láska jeho psů.
  • V nejnovější komedii režisérské dvojice Éric Toledano a Olivier Nakache Těžký rok zazáří v hlavních rolích Pio Marmaï, Noémie Merlantová, Jonathan Cohen a Mathieu Amalric.
  • Přírodopisný dokument Volání Antarktidy je dílem režiséra Luca Jacqueta a zve do lůna divoké přírody.
  • V životopisném snímku Prezidentova žena hraje manželku Jacquese Chiraca Catherine Deneuveová.
  • Romanci Pan Blake k vašim službám natočil režisér Gilles Legardinier a do hlavních rolí obsadil Fanny Ardantovou a Johna Malkoviche.
  • Nejnovější snímek režiséra Ladje Lyho nese název Nežádoucí.
  • Ve válečném dramatu Otec a syn se režisér Mathieu Vadepied vrací do roku 1917, v hlavní roli Omar Sy.
  • Pokoj zázraků režisérka Lisa Azuelosová natočila dle úspěšné knihy Juliena Sandrela.
  • Ve snímku Děti těch druhých obsadila režisérka Rebecca Zlotowski do hlavní role populární Virginii Efirovou. Saint Omer je dílem uznávané dokumentaristky Alice Diopové.

Fokus Justine Triet nabídne tři profilové filmy z tvorby letošní nositelky Zlaté palmy. Na programu je také divácky oblíbený Večer krátkých filmů. V Praze festival završí pocta klasikovi francouzské nové vlny Jeanu-Lukovi Godardovi.

Festival francouzského filmu: Pan Blake k vašim službám s milenci Malkovichem a Ardantovou

Kultura

Festival francouzského filmu a Těžký rok: nekorektní komedie o brambůrkách, pivu a aktivismu

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:
Film Otec a syn

Výběr článků

Načítám