Hlavní obsah

Festival francouzského filmu: Pan Blake k vašim službám s milenci Malkovichem a Ardantovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtým dnem pokračuje Festival francouzského filmu (FFF). Novinky a Právo jsou jeho mediálními partnery. Přinášejí proto tip na neděli. Komedii režiséra Gillese Legardiniera Pan Blake k vašim službám. Hlavní roli si v ní zahráli John Malkovich a Fanny Ardantová.

Znělka Festivalu francouzského filmuVideo: festivalff.cz

 
Článek

Snímek zavede diváky na venkov, do světa aristokracie. Od chvíle, kdy Andrew Blake (John Malkovich) přišel o manželku, ho na světě už nic netěší. Z posledních sil se přinutí a vydá se do Francie na návštěvu panství, kde se kdysi seznámili.

Foto: CinemArt

Pan Blake k vašim službám. John Malkovich a Fanny Ardantová.

Ačkoli byl přesvědčený, že pro něj už všechno skončilo, v přítomnosti obyvatelů a obyvatelek tohoto specifického místa, kteří jsou ztracení stejně jako on sám, se pro něj otvírá nová životní kapitola. Přichází láska.

Česká premiéra proběhne 11. ledna 2024.

Praha i regiony

Letošní FFF uvede 47 filmů během 144 projekcí, mimo jiné třináct předpremiérových titulů, které letos soutěžily na festivalech v Cannes, Benátkách, Locarnu a Torontu. Pražská část přehlídky nabídne soutěžní sekci Výběr české kritiky.

26. ročník Festivalu francouzského filmu a předpremiéry

  • Malíř jejího těla režiséra Martina Provosta zachycuje životní příběh francouzského malíře Pierra Bonnarda a jeho lásky Marthy.
  • Snímek režiséra Cédrica Kahna Případ Goldman je rekonstrukcí obnoveného soudního řízení s levicovým aktivistou Pierrem Goldmanem.
  • Kanadsko-francouzskou romantickou komedii Povaha lásky zrežírovala Monia Chokriová.
  • DogMan režiséra Luca Bessona popisuje příběh chlapce, s nímž se život nijak nemazlil a kterého zachrání láska jeho psů.
  • V nejnovější komedii režisérské dvojice Éric Toledano a Olivier Nakache Těžký rok zazáří v hlavních rolích Pio Marmaï, Noémie Merlantová, Jonathan Cohen a Mathieu Amalric.
  • Přírodopisný dokument Volání Antarktidy je dílem režiséra Luca Jacqueta a zve do lůna divoké přírody.
  • V životopisném snímku Prezidentova žena hraje manželku Jacquese Chiraca Catherine Deneuveová.
  • Romanci Pan Blake k vašim službám natočil režisér Gilles Legardinier a do hlavních rolí obsadil Fanny Ardantovou a Johna Malkoviche.
  • Nejnovější snímek režiséra Ladje Lyho nese název Nežádoucí.
  • Ve válečném dramatu Otec a syn se režisér Mathieu Vadepied vrací do roku 1917, v hlavní roli Omar Sy.
  • Pokoj zázraků režisérka Lisa Azuelosová natočila dle úspěšné knihy Juliena Sandrela.
  • Ve snímku Děti těch druhých obsadila režisérka Rebecca Zlotowski do hlavní role populární Virginii Efirovou. Saint Omer je dílem uznávané dokumentaristky Alice Diopové.

Fokus Justine Triet nabídne tři profilové filmy z tvorby letošní nositelky Zlaté palmy. Na programu je také divácky oblíbený Večer krátkých filmů. V Praze festival završí pocta klasikovi francouzské nové vlny Jeanu-Lukovi Godardovi.

Festival francouzského filmu a Těžký rok: nekorektní komedie o brambůrkách, pivu a aktivismu

Kultura

Festival francouzského filmu: Catherine Deneuveová září jako Prezidentova žena

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:
Film Pane Blake k vašim službám
Fanny Ardant

Výběr článků

Načítám