Hlavní obsah

Festival francouzského filmu: O penězích a krvi. Krádež století a emisní povolenky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestým dnem pokračuje Festival francouzského filmu (FFF). Novinky a Právo jsou jeho mediálními partnery, přinášejí proto tip na úterý. Výjimečně nejde o film, ale první díl seriálu. Jmenuje se O penězích a krvi a vypráví až neuvěřitelný příběh miliardové krádeže, která se skutečně stala.

Znělka Festivalu francouzského filmuVideo: festivalff.cz

 
Článek

Podvod století, k němuž došlo v letech 2008 a 2009 ve Francii a dalších evropských státech, zachytil ve svém projektu režisér Xavier Giannoli. Natočil jej pro francouzskou platformu Canal+.

Vypráví v něm až geniální plán. Z nově vzniklého finančního trhu s emisními povolenkami, nástroje pro boj s klimatickými změnami, zmizelo několik miliard – vypařily se jako dým. Na jedné straně spolčení podvodníků z Belleville plus burzovní makléř z lepších kruhů, na druhé zarputilý vyšetřovatel. Když vzplanou vášně, může to být za všechny prachy…

Ceny emisních povolenek letí znovu nahoru, experti viní spekulace

Ekonomika

Seriál má dvanáct dílů. V rámci FFF bude promítán první. A to od 18:30 v pražském Kině 35. Vstup na akci je zdarma. Ve Francii je dostupný od poloviny října.

Festival francouzského filmu běží od 23. do 29. listopadu, a to nejen v Praze, ale také v Brně, v Ostravě, v Českých Budějovicích a v Hradci Králové. Vstupné na projekci činí 140 korun.

Festival francouzského filmu: Pan Blake k vašim službám s milenci Malkovichem a Ardantovou

Kultura

Festival francouzského filmu: Mstitel a jeho psi, Luc Besson a jeho DogMan

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kino 35

Reklama

Související témata:
Seriál O penězích a krvi

Výběr článků

Načítám