Hlavní obsah

Fandové Star Wars slaví na Tchaj-wanu i v Česku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V mnoha zemích se scházejí příznivci Star Wars (Hvězdných válek), aby oslavili svůj den. Zvyk vznikl tak, že v angličtině zní May the Fourth Be With You (4. květen s tebou) podobně jako známá věta z filmu May the Force Be With You (Nechť tě provází síla).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Oslavy Dne Star Wars v TajpejiVideo: Reuters

 
Článek

Na Tchaj-wanu se sešli fanoušci ve velmi propracovaných kostýmech různých postav za značné pozornosti médií.

Také v Praze se v sobotu mají setkat fandové Star Wars. Účastníci vybavení patřičnými kostýmy mají sraz v 08:30 na Staroměstském náměstí. Poté chtějí jít v průvodu na Letnou a do Holešovic, kde budou mít program.

Letos společnost Disney oznámila, že už se točí další díl - Star Wars: Episode VIII. Autorem scénáře i režisérem je Rian Johnson a začal na něm pracovat ve studiích Pinewood v Anglii. Podle tvůrců se ve filmu objeví Mark Hamill, Carrie Fisherová, Adam Driver, Daisy Ridleyová a John Boyega, kteří hráli v předešlém dílu. Novými tvářemi mají být Benicio Del Toro nebo Laura Dernová a Kelly Marie Tranová. Do kin se snímek dostane 15. prosince 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám