Hlavní obsah

Elton John v červnu zazpívá v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární britský zpěvák a skladatel Elton John, proslulý svými melodiemi stejně jako extravagantními kostýmy, vystoupí 10. června v pražské O2 Aréně. Jeden z nejslavnějších muzikantů světa a oblíbená ikona gayů v ČR přehraje "best of" své kariéry.

Článek

Elton John se proslavil v sedmdesátých letech svébytnou kombinací sladkého popu a rockových prvků. Jeho písně Candle in the Wind, Rocket Man, Sacrifice či Can You Feel The Love Tonight jsou notoricky známé. Za čtyřicet let se prodalo neuvěřitelných 200 miliónů hudebních nosičů s jeho jménem.

V Praze sice byl několikrát, ale od posledního koncertu už uběhlo pět let. Elton John je znám i tím, že se angažuje v charitě, pomáhá nemocným AIDS a bojoval za práva homosexuálů. Sám byl nedávno v jedné anketě zvolen za největší gay ikonu.

Elton John píše také muzikály (přiznejme, že ne vždy zrovna úspěšné) a dokonce se pouští do filmů. V současnosti připravuje komediální horor Pýcha a predátor, který si utahuje z britské literární klasiky (Jane Austenové).

Vstupenky v cenách 990-1790 korun budou v prodeji od 18. prosince na prodejních místech Sazky.

Reklama

Související témata:

Související články

Do světa Jane Austenové vtrhne Predátor

Režisér Will Clark ohlásil natáčení filmu, který by se mohl stát kultem zejména u studentského publika. Už samotný název - Pýcha a Predátor - naznačuje, že do...

Výběr článků

Načítám