Hlavní obsah

Do světa Jane Austenové vtrhne Predátor

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Will Clark ohlásil natáčení filmu, který by se mohl stát kultem zejména u studentského publika. Už samotný název - Pýcha a Predátor - naznačuje, že do starosvětského světa spisovatelky Jane Austenové pronikne jakýsi "šmejd z vesmíru". Že by parodie roku?

Článek

Celou legraci bude platit firma Rocket Pictures, která patří zpěváku Eltonu Johnovi. "Rocket Pictures doufají, že natočí první adaptaci Jane Austenové, na kterou budou muži tahat své přítelkyně," okomentoval záměr filmařů server Variety.

Příběh se rozběhne jako historické kostýmní drama, ale pak ztroskotá mimozemská loď a do světa Austenové vtrhnou mimozemšťané, kteří začnou masakrovat jeho protagonisty. Starosti o vdavky a dědictví tak rázem přebijí podstatnější úkoly jako boj o holý život.

Natáčení začne ještě letos v Londýně. Hlavním producentem bude Elton John, pomáhat budou Steve Hamilton Shaw a David Furnish. Sir Elton bere na svá bedra také dohled nad muzikou, stejně jako u všech projektů Rocket Pictures.

Režisér Will Clark předloni natočil krátký film The Amazing Trousers, pohádkovou komedii o muži z doby krále Edwarda, který vyměnil své nohy za rok štěstí.

Austenová je často filmována i parodována 

Jane Austenová (1775-1817) je dnes jednou z nejslavnějších britských spisovatelek. Za jejího života však některá díla nevyšla vůbec, nebo jen v malých nákladech. Její knihy byly mnohokrát zfilmovány a také parodovány v dílech jiných autorů - za všechny uveďme např. oceňovaný britský seriál Červený trpaslík, kde dýchánek sester Bennetových naruší Kryton příjezdem v tanku z druhé světové války.

Austenová ve svých dílech většinou sleduje problémy ženských postav ze středních a vyšších vrstev, které se musí vyrovnávat s pravidly strnulé společností 19. století. K nejznámějším patří Pýcha a předsudek, Rozum a cit, Mansfieldské panství a Emma. První z románů byl mimo jiné zfilmován v roce 2005 z Keirou Knightleyovou v hlavní roli. 

Anketa

Šli byste do kina na parodii Pýcha a Predátor?
Ano
51,9 %
Ne
48,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 341 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám