Hlavní obsah

Dohady kolem odchodu Havlové z Divadla na Vinohradech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V některých médiích se objevila zpráva, že Dagmar Havlová dala letos na jaře výpověď z angažmá v pražském Divadle na Vinohradech, kde hrála 43 let. Vše je však trochu jinak.

Foto: Michaela Feuereislová

Dagmar Havlová

Článek

Zpráva v médiích se odvolávala na aktuální vyjádření herečky pro deník Aha! Podle něj Havlová svůj odchod plánovala již na podzim 2019, tehdy ji ale měl ředitel Divadla na Vinohradech Tomáš Töpfer přesvědčit, aby v souboru zůstala a hrála dál.

Právu se podařilo sehnat reakci Tomáše Töpfera, který byl touto zprávou velmi překvapen.

„Dagmar Havlová na vlastní žádost ukončila angažmá v Divadle na Vinohradech více než před rokem, takže tuto zprávu vůbec nechápu. Nikoho jsem nikdy nepřesvědčoval, ani Dagmar Havlovou, ani Viktora Preisse, když se rozhodl odejít do důchodu. S paní Havlovou jsme se tehdy jen dohodli, že bude dohrávat svou roli v inscenaci Návštěva staré dámy, ale ta skončila už před covidem, stejně jako Lev v zimě, o kterém je ve zprávě také zmínka. Nevím, co k tomu mám více říct, podle mě je to nesmysl,“ uvedl Töpfer.

„Ukončila jsem stálé angažmá! Dohrála jsem v poslední době své postavy ve Lvovi v zimě a Návštěvě staré dámy, nechtěla jsem diváky zklamat. Opravdu nastal čas v nejlepším odejít,“ sdělila prý Aha! Havlová.

Havlová ještě pod dívčím jménem Veškrnová nastoupila na Vinohrady v roce 1979. Po svatbě s prezidentem Václavem Havlem v roce 1997 své angažmá přerušila a věnovala se roli první dámy. V roce 2006 se na jeviště vrátila v inscenaci Chvíle pravdy režiséra Ladislava Smočka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám