Hlavní obsah

Dlouhé pátrání po zmizelé Margot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou hned dva důvody, proč nazvat následující řádky věnované audioknižní podobě nového detektivního románu Roberta Galbraitha Neklidná krev titulkem Dlouhé pátrání po zmizelé Margot. Prvním je, že se do dramatického a strhujícího příběhu ve výrazném podání Pavla Rimského zaposloucháte na rovných pětačtyřicet hodin. Důvod druhý lze najít v příběhu samotném.

Foto: Voxi

Obal audioknihy

Článek

Soukromí detektivové Cormoran Strike a Robin Ellacottová se snaží vypátrat, kam před čtyřiceti lety beze stopy zmizela lékařka Margot. Je to úkol, pro který si je najme její dcera Anna, v době zmizení své matky ještě v podstatě nemluvně. Obecně se soudí, že i Margot se stala obětí sadistického masového vraha Denise Creeda, který v té době v této části Anglie řádil a dožívá své dny v přísně střeženém vězení.

V průběhu pátrání, v němž se oba detektivové takřka nemají o co opřít, se ovšem postupně rozrývají další záhady. Ať už spojené s řáděním italského gangu provozujícího prostituci, nebo spjaté s osobou prvního vyšetřovatele, který byl pro psychické onemocnění z případu odstaven.

Neklidná krev je pátým detektivním románem, který pod pseudonymem Robert Galbraith vydala autorka Harryho Pottera J. K. Rollingová. I v něm si čtenář, přesněji řečeno posluchač, nemůže neuvědomit šíři a sílu jejího spisovatelského talentu.

Rowlingová napsala román, kde zavraždí postavu kvůli údajné transfobii

Kultura

Reklama

Související témata:
Robert Galbraith

Související články

Výběr článků

Načítám