Hlavní obsah

Dana Bártu Sázava fest baví

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SÁZAVA

V sobotu vrcholí třetí ročník Sázava festu, jehož výtěžek je věnován vozíčkářům. Areál Ostrov v obci Sázava opanovala hudba, i když nechyběla ani divadla. Dramaturgie se snažila, aby program byl po oba dva dny vyrovnaný, aby festival nestál jen na jedné dvou hvězdách a návštěvníci si mohli užít pohodovou letní atmosféru.

Foto: Martin Smrček

ilustrační foto

Článek

Proto znělo reggae, ska, funky nebo melodický punk, jaký hráli kalifornští Samiam. Vrcholem pátečního večera ovšem bylo vystoupení Dana Bárty se skupinou Illustratosphere, který potvrdil, že náročná, elektrickým jazzem nasáklá tvorba dokáže zaujmout i festivalové publikum.

Po koncertu Bárta Novinkám řekl: "Mě to tady docela baví, byli jsme tady už loni, takže jsme věděli, do čeho jdeme. Zapadneme sem, protože to není megaakce, kde bychom hráli spolu se Support Lesbiens nebo nějakou elektronickou kapelou, která zní úplně jinak než my. Tady před námi hráli Eggnoise, kteří swingují a využívají jazzových nástrojů. Tím nechci říci, že na velkých akcích to nefunguje."

Sázava fest nebyl jen o hudbě, mnozí si vychutnávali letní atmosféru a během dne, kdy vystupovali méně známé soubory, dali před hudbou přednost koupání. A v horkém dni ani nevadilo, že přes den byla úroveň kolísavá a některé kapely sklouzávaly do podbízivosti a produkovaly rockový ekvivalent pokleslé dechovky. V sobotu večer Sázava fest 2003 vyvrcholí vystoupeními Jany Kirscher, Anny K, Lenky Dusilové a dalšího Američana Kinga George.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám