Hlavní obsah

Další díl Redakce: jedna ku čtyřem

Právo, Jaroslav Špulák

Plné dva díly trvalo, než novináři z televizní Redakce, vysílané ve čtvrtek již počtvrté na Nově pod názvem Stud, něco do svého plátku napsali.

Foto: Policie ČR

Pyrotechnici v areálu muničního skladu ve Vrběticích.

Článek

V minulém příběhu se oba řešené případy publikovat z prozaických důvodů nedaly (bulvár a špatný tip), tentokrát ženská část neuspěla, když od konkurence tahala informace o zašmelených pozemcích, a tak novinářskou čest zachránil pouze vedoucí Přílohy Viktor, jenž přišel na kobylku případu Toužimská versus Toužimský. Úspěšnost nijak vysoká: jedna ku čtyřem.

Redakce není tolik o novinářské práci, jako spíš bezkrevná společenská konverzačka, ve které se zasekávají prsty v automatech na kávu, tlustý klofne ve výtahu hubenou, dospívající dcerka se opije a zvrací, největší mudrc je starý vrátný a mamina do omrzení připravuje dospělé dceři snídani.

Ještě že ta dcera (Alice) neztratila tvář a přes vzniklé tykání v minulém dílu je na Viktora trvale nepříjemná jako ta prodavačka nabízející den staré koblihy v non stop bistru na konečné.

Seriál Redakce by se mohl klidně jmenovat Pekárna, Zámečnictví, Vodní stavby, Neuropatologie či Senát. Vlastně nemohl. Tam všude totiž mají úspěšnost vyšší. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám