Hlavní obsah

Chinaski hráli akusticky. Vznikl záznam a vyjde album

Právo, Jaroslav Špulák

Skupina Chinaski odehrála v pondělí v pražské Retro Music Hall akustický koncert v rámci série G2 Acoustic Stage. Přehrála při něm naživo loňské album Rockfield a přidala i starší hity.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Chinaski vytvořili dobrou atmosféru.

Článek

Během vystoupení vznikal záznam, který bude odvysílán v říjnu na stanici Óčko. Na konci října pak vyjde na CD a DVD, přičemž půjde pouze o akustickou verzi alba Rockfield. Kolekci přinese na trh společnost BrainZone, u které Chinaski poslední album vydali.

Kapela během dvouhodinového koncertu v několika případech překvapila zajímavými verzemi svých písniček. Jako hosty si mimo jiné pozvala písničkáře Vlastu Redla či zpěváky Báru Hosnedlovou, Michala Hrůzu a Marka Ztraceného, kteří dostali prostor zejména v části věnované albu Rockfield.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Hostem skupiny Chinaski byl i Michal Hrůza.

Malým problémem akce byl hluk, který bez ohledu na proces natáčení působilo publikum u barů Retro Music Hall. Bylo to velmi nepříjemné a nepochopitelné. Bohužel jen do chvíle, kdy bylo možné krátkým pobytem u baru zjistit, že zvuk vystoupení Chinaski je tak tichý, že na ta místa zkrátka nedosáhl. V takovém případě tedy návštěvníkům koncertu nezbylo, než si přinejmenším o tomto nedostatku povídat.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Jako host se na koncertě objevil Vlasta Redl (vpravo).

Chinaski přesto předvedli utěšený výkon a pravili jím, že se svými písněmi dovedou velmi šikovně pracovat a aranžovat je do nových podob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám