Hlavní obsah

[*cenzurováno*] FFFILM

Novinky, František Fuka (www.fuxoft.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Omlouvám se všem dámám a slušně vychovaným lidem, ale dnešní FFFILM není pro ně. Nejen, že v něm uvidíme obnažené ňadro a zmíníme se o Kompostu, ale navíc se v něm bude hojně vyskytovat slovo "Fucked", protože neexistuje žádné jiné slovo, které by dokázalo vystihnout to, co se minulý týden stalo. (cenzurován byl pouze titulek - pozn. redakce)

Foto: Alena Oudová

Regionální operační program Jihozápad uvolňuje celkem 200 milionů korun na modernizaci silnic a škol.

Článek

Disney = Fucked

Začalo to, když jsem Tomáši Baldýnskému poslal SMS s textem "Pixar drops Disney". Během třiceti sekund jsem obdržel lakonickou odpověď: "Disney fucked". A přesněji se to asi napsat nedalo. V době, kdy má Disney finanční problémy na všech frontách a prodělává na svých filmech i na zábavních parcích, byly filmy Pixaru (které Disney distribuoval) jednou z mála věcí, které vždy naprosto spolehlivě (a hodně) vydělávaly. (To, že to byly skvělé filmy, je jen jakýsi bonus navíc.)

A vzhledem k tomu, že smlouva mezi Pixarem a Disneyem měla časově omezenou platnost, začaly spolu už loni v létě obě společnosti jednat o podmínkách jejího prodloužení. Pixar si byl samozřejmě vědom toho, že dosud všechny jeho filmy byly megahity. Disney si byl samozřejmě vědom toho, že je Disney. A minulý týden Steve Jobs, majitel Pixaru (a taky Apple, mimochodem) oznámil, že se definitivně nedohodli. Což mimochodem znamená, že Pixar musí pro Disneyho natočit ještě dva filmy (INCREDIBLES a CARS), pak se trhne, ale Disney bude moci natáčet až do alelujá vlastní pokračování všech těchto filmů. V souvislosti s tím, že Disney zrušil své klasické animační studio (po MEDVĚDÍCH BRATRECH bude následovat už jen HOME ON THE RANGE), nabízí se otázka, jestli Disney bude ještě někdy uvádět do kin něco animovaného. Viz také server www.SaveDisney.com.

Warner Bros. = Fucked

Toto velké studio, které nám tento čtvrtek předvede, jak dokáže zprznit vlastní kreslené postavičky, toho nemá dost a snaží se dokázat, že něco může být ještě víc fucked než jejich třetí a čtvrtý BATMAN. Proto natáčejí film CATWOMAN, ve kterém Kočičí ženu hraje Halle Berryová. Ne že by mi tak extra vadilo, že je černoška (barva kůže mi vadí až v následující "fucked" položce), ale ten kostým, to už ani není fucked. Viz tato fotografie, na které vypadá, že se právě chystá čůrat:

(Ne že bych měl něco apriori proti polonahé Halle Berryové, ale co má sakra společného Catwoman, sado-maso a zipy na podprsence?)

Ještě existuje možnost, že francouzský režisér Pitof (který je šílenec a natočil např. FANTOMA PAŘÍŽE) to celé hodlá pojmout jako parodii.

Douglas Adams = Fucked

Ano, Douglas Adams, autor legendárního "Stopařova průvodce po galaxii", je už nějaký ten pátek mrtvý. Ale jeho odkaz je řádně fucked od minulého týdne, kdy bylo konečně oznámeno, kdo bude hrát hlavní role ve filmové adaptaci jeho nejslavnější knihy. Arthura Denta a Trillian budou hrát lidi, které pravděpodobně neznáte. Ale Disney neustále tvrdil, jak věrně se bude film držet knihy. Kupodivu, já si opravdu nepamatuji, že by Ford Prefect byl rapující černoch.

(Forda Prefecta opravdu bude hrát zpěvák Mos Def. To není vtip. Tak trapný vtip bych si nevymyslel.)

Mimochodem, tento film natáčí Disney. Takže je dnes fucked už podruhé.

MTV = Fucked

Janet Jackosonovou přišlo draho její prso. O přestávce před druhým poločasem finálového zápasu Superbowlu, americké fotbalové ligy (který sledovala téměř miliarda lidí po celém světě) totiž zpívala něco vzrušujícího s Justinem Timberlakem a aby to bylo ještě víc vzrušující, na závěr jí měl strhnout část výstřihu, pod kterou byla červená podprsenka (přičemž to celé bylo připravené tajně, bez nácviku a ve stanici MTV, která vysílání produkovala, o tom nikdo nevěděl). Bohužel, Timberlakeovi se nevyplatilo, že to nenacvičoval, protože omylem strhl i tu podprsenku:

(Záznam celého incidentu můžete najít na internetu. V tuto chvíli je přibližně na každé třetí existující WWW stránce.)

V tom okamžiku se miliarda lidí po celém světě dozvěděla, že Janet nemá doma solárium a začalo peklo. "Okamžitě jsme se na záznam podívali a snažili se odhalit, co se stalo", prohlásil Van Toffler, prezident stanice MTV (která už nikdy nebude produkovat zábavní show pro Superbowl). Předseda Federální komunikační komise (něco jako naše RRTV) Michael Powell prohlásil, že "děti, rodiče a všichni občané naší země si to nezasluhují." Bude se ustavovat vyšetřovací komise. Sponzoři chtějí vrátit milióny dolarů. A Timberlake se omluvil za "poruchu oděvu". Amerika je fucked...

Premiéry týdne

Tento týden se toho urodilo celkem dost, ale já bohužel viděl jen to slabší: POROTA je soudní drama podle Johna Grishama s Genem Hackmanem, Dustinem Hoffmanem, Johnem Cusackem a Rachel Weiszovou. Mezi grishamovskými adaptacemi patří k těm lepším, ale není tak geniální, jak by se zdálo z hvězdného obsazení. LOONEY TUNES: ZPĚT V AKCI je bláznivá komedie, kombinující živé herce s kreslenými postavičkami Warner Bros. Ke KRÁLÍKU ROGEROVI má velmi daleko, ale pokud se vám líbil SPACE JAM, tohle je něco velmi (až nepříjemně) podobného.

VERONICA GUERIN je příběh stejnojmenné irské novinářky, která byla zabita mafií, protože strkala noc do jejích věcí. Cate Blanchettová hraje výborně, ale Joel Schumacher to režíruje velmi tradičně hollywoodsky. A ty dva nejzajímavější jsem neviděl: Drama 21 GRAMŮ a v rámci Projektu 100 uváděnou INVAZI BARBARŮ.

Ve zkratce...

Zajímavý článek o vzniku filmu SKY CAPTAIN AND THE WORLD OF TOMORROW, který mimochodem stále nemá českého ditributora.

Dvojitá dávka od Something Awful! Tady jsou "popletené" filmové plakáty a tady jsou záběry ze známých filmů, které jsou "omylem" doprovázeny titulky z jiných slavných filmů. Na toto druhé téma se poměrně vtipně řádilo i v klubu "Kompost". Jeden hezký exemplář najdete tady, další jsou přímo v klubu Kompost na osklivy.okoun.cz, ale upozorňuji, že mezi nimi tam je mnoho jiných věcí, které rozhodně nejsou pro každého!

A tvůrci filmu CHOKING HAZARD chtějí vědět která verze plakátu se vám víc líbí.

Reklama

Související témata:

Související články

Obrázkový FFFILM

Tento týden dochází k neslýchané události - nečekají nás žádné české premiéry! Pokud k tomu přidáme skutečnost, že v minulém FFFILMu chyběly obrázky (nikoliv...

FFFILM plný brutality

Dnešní FFFILM bude ve znamení brutality. Fyzické i jiné. Varuji vás raději předem, protože ne všichni z vás něco podobného v tento téměř sváteční den snesou.

Přeříznutý FFFILM

Původně jsem chtěl psát především o jednom neuvěřitelném muzikálu podle filmu (nikoliv "filmovém muzikálu"), ale nakonec bude nejlepší vám na něj prostě...

Výběr článků

Načítám