Hlavní obsah

Část Hitlerovy sbírky obrazů objevili v Doksanech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doksany

V Doksanech na Litoměřicku byla nalezena část sbírky obrazů, kterou vlastnil nacistický vůdce Adolf Hitler. V depozitáři tamního kláštera ji objevil historik Jiří Kuchař. Obrazy by na aukcích mohly dosáhnout ceny až 50 miliónů korun.

Článek

Sedm obrazů z Hitlerovy sbírky Kuchař nalezl podle televize Nova v klášterním depozitáři, který je pro návštěvníky nepřístupný.

Hitler původně ukrýval nakoupená nebo ukořistěná umělecká díla v klášteře ve Vyšším Brodě. Odtud pocházejí i nově objevené obrazy. Sbírku ale po porážce fašistického Německa v roce 1945 odvezli Američané na centrální sběrné místo.

Zatím není jasné, jak se sedm obrazů dostalo do Doksan. Kastelánka doksanského kláštera televizi řekla, že původ těchto výtvarných děl nikdo ze zdejších pracovníků neznal.

Obrazy zůstanou v nepřístupném depozitáři.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Slovensku draží obraz Adolfa Hitlera

Na Slovensku draží obraz Mořské nokturno, jehož vyvolávací cena je deset tisíc eur (přes 250 tisíc Kč). Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby obraz nemaloval...

Výběr článků

Načítám