Hlavní obsah

Čas ukáže, jestli je Debbi one-hit wonder, nebo nová Jana Kirschner

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Debbi, neboli Deborah Kahlová, se nejdříve zúčastnila soutěže Československá Superstar, kde podobně jako mnoho talentů neprošla. Potom se jí ale ozvali ze Sony Music a pomalu začali pracovat na desce. Debut Touch the Sun je na světě.

Článek

Pop-soul-folkové album Touch the Sun je určitě dobře nazpívaným a produkovaným debutem, jaký tu už nějakou dobu nebyl. Zní současně, trochu „trendy“, poučil se ze  světového dění.

Dost navazuje na novou vlnu znovuobjevování country a spirituálových kořenů, kterou má do značné míry na svědomí Alison Kraussová, Robert Plant a producent T-Bone Burnett. Vždyť písnička Game of the Heart jako by vypadla ze soundtracku slavného amerického filmu Bratříčku, kde jsi.

Meine Kleiner Gruner Kaktus

I další věci jako How Can I (z pera Jany Kirschner) a Touch the Sun jsou na české poměry nadprůměrně vkusné. Přirovnání ke Kirschner se tu přímo vnucuje. Najde se tu ale i jeden velký omyl - pátá Možná se mi zdáš, která brutálně narušuje pracně navozenou pohodovou atmosféru desky zbytečným rapem a textem v češtině.

Přitom angličtina jde Debbi krásně, akcent nemá téměř žádný. Naučit se pořádně jazyk, ve kterém zpívám, patří k základní profesionální výbavě seriózního zpěváka a deska by si v tomto ohledu zasloužila skoro stoprocentní pochvalu, kdyby ovšem nebylo německé písničky o kaktusu převzaté od Comedian Harmonists. Ta může být chápána jako milý vtípek, jenže v bookletu je hned několik chyb - neexistuje žádné „Meine Kleiner Gruner Kaktus“ ale pouze „Mein kleiner grüner Kaktus“. Styď se, Sony Music!

Posoudit kvality Debbi jednoznačně a seriózně je v téhle chvíli ještě nemožné, teprve další roky ukážou, jestli měla jen obrovské štěstí, nebo se stane novou Janou Kirschner.

Celkové hodnocení: 80 %

Reklama

Výběr článků

Načítám