Hlavní obsah

Benátská noc, Barvy léta a léto v Telči

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příznivé počasí těší pořadatele letních festivalů. Večírkem pro nedočkavé začíná ve čtvrtek ve 20 hodin již 12. ročník festivalu Benátská noc v Malé Skále u Turnova. Od dnešních 14.15 hodin se na třech pódiích až do neděle představí na sto dvacet skupin.

Foto: Jindřich Krisl
Článek

"V pátek v noci budou hrát Američani Anthrax, v sobotu si nenechte ujít například No Name nebo Monkey Business. Diváci k nám ale jezdí i kvůli prostředí. Festival je v údolí řeky Jizery, takže je možné se koupat a užívat si přírodních krás. Proběhne fotbalový zápas rockerů a neckyáda," řekl Právu pořadatel Pavel Mikez.

Letošní ročník Benátské noci je věnován jeho bratrovi Petru Mikezovi, který loni v listopadu náhle zemřel.

Barvy léta v Poděbradech a Prázdniny v Telči

V sobotu v pravé poledne začne v Poděbradech festival Barvy léta za účasti skupin Divokej Bill, Lety mimo, Gaia Mesiah, Southpaw a dalších. Tentýž den se představí skupiny Doga, O5 Radeček, Metalinda a další na prvním ročníku festivalu Šternberský kopec, jenž začne ve 12 hodin v areálu tamního hradu.

Pátečním koncertem skupiny Kukulín budou na zámeckém nádvoří zahájeny Prázdniny v Telči, které potrvají do 15. srpna. Hrát se bude každý den, o víkendu vystoupí například ASPM., Ty syčáci, Folklok, Javory či Václav Koubek.

Na dvoudenním rock´n´rollovém a rockabillyovém festivalu The Rumburk Rumble se v pátek a sobotu představí skupiny Black Raven z Německa, Tinstar Trio a Lil Esther z Holandska, naši Lusation Grass a další.

Z pěti víkendových festivalů je Benátská noc největší. Na Malou Skálu by letos mohlo dorazit na patnáct tisíc diváků.

Reklama

Související články

Benátská noc s Anthrax

Dvanáctý ročník festivalu Benátská noc, který je věnovaný předčasně zesnulému spoluzakladateli Pavlu Mikezovi, začíná tento pátek na Malé skále u Tur nova...

Výběr článků

Načítám