Hlavní obsah

Bára Zemanová denně čelí pohrdání

Právo, Novinky, Jaroslav Špulák

Osmnácté narozeniny oslavila zpěvačka Bára Zemanová na vystoupení kamarádů ze skupiny Masterpiece v jednom pražském klubu. Má za sebou první sezónu koncertování po čtvrtém místu ve třetí řadě SuperStar. Z celé party finalistů je nejvíce na očích a chce to ještě zlepšit.

Článek

Jaká pro vás první sezóna byla?

Byla hlavně festivalová a samozřejmě průkopnická. Nepočítala jsem s tím, že zpěvák vzešlý z takové soutěže bude mít možnost zahrát si na velkých festivalech a ještě bude mít pod pódiem kotel. Podle mě byly ty koncerty úspěšné, až mě to překvapilo. Těší mě, že se mi podařilo vydat poměrně tvrdou desku a že hraju s rockovou kapelou.

Zažila jste i neúspěšný koncert?

Nikde mě nevypískali, ale byl jeden zvláštní. Konal se na konci srpna v Řevnicích a bylo tam publikum, které reagovalo zvláštně nejenom na nás. Házelo na pódium šišky, kterých v tamním lesním divadle bylo dost.

Čím si vysvětlujete, že jste ze třetí superstarovské série jediná, která je vidět?

Bylo to určitě těmi koncerty. Spousta lidí ani nevěděla, že jsem už vydala cédéčko. Myslím, že si udělali obrázek z toho, co viděli na pódiu. Hodně to také záleží na lidech, se kterými spolupracujete a kteří se o vás starají. Já na ně měla štětí.

Čeho jste se musela kvůli dráze zpěvačky vzdát?

Přestěhovala jsem se do Prahy, i když stále dálkově studuju gymnázium ve Stříbře. Teď pentluju mezi Prahou a západními Čechami. V Praze mám zkoušky s kapelou a chodím na hodiny zpěvu.

Je vám osmnáct a jste teprve ve druhém ročníku?

Musela jsem celý loňský rok opakovat, protože jsem kvůli SuperStar nechodila do školy.

Jaký je podle vás český šoubyznys, kterého jste se už dotkla?

Zažila jsem ho ze dvou stran. Jedna je uzavřená společnost lidí a umělců, kteří vystupují v televizi a jsou více vidět. Druhá je festivalový život. Z něho mám daleko lepší pocit. Musím se přiznat, že ta první varianta mě moc neláká, i když vím, že je důležité se občas někde ukázat.

Zaregistrovala jste, že vámi někdo pohrdal?

To je na každodenním pořádku. Stále kolem sebe slyším, že jsem "ta ze SuperStar". Ta soutěž hodně pomůže, je to dobrý odrazový můstek, ale dokáže také dost uškodit. Nejvíce najevo to dávají někteří teenageři, kteří se objevují na našich koncertech.

Jste zpěvačka s rockovou kapelou, ovšem tenhle model u nás historicky tolik nefunguje...

Já jsem ale vždycky zpívala s kapelou. Nemám ráda, když jsem středem pozornosti jenom já. Baví mě, když se divák může například pokochat dobrým kytarovým sólem, energickým bubeníkem a podobně. Je to pro mě lepší pocit.

Uvažovala jste o tom, že byste nevystupovala jako Bára Zemanová, ale jako členka nějaké skupiny?

Uvažovala, dokonce velmi vážně. Ale co si budeme povídat, hůř by se to prodávalo. Minimálně dva roky chci ještě vystupovat jako Bára Zemanová. Pak bych to možná změnila.

Uživí vás muzika?

V tomto ohledu jsem neměla žádná očekávání, protože jsem nevěděla, jak to chodí. Dodnes žiju především z peněz rodičů. Nedělám přece hudbu kvůli penězům.

Kdo vás hudebně ovlivňuje?

Strašně se mi líbí numetalová kapela P.O.D. Mám ráda Korn, Soilwork, Guano Apes, Die Happy, od nás Gaia Mesiah nebo Nil.

Kdy vydáte novou desku?

Chtěli bychom ji vydat příští rok někdy v dubnu nebo květnu, rok po té první. Teď oslovuju muzikanty, kteří by mi mohli napsat písničky.

Vánoční turné B. Z.
4. 12. Praha
8. 12. Český Krumlov
12. 12. Ostrava
15. 12. Stříbro

Reklama

Výběr článků

Načítám