Hlavní obsah

Alenka a Gulliver cestují fantazií

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Letní divadelní nabídku metropole rozšířil letos projekt souboru National Black Light Theatre Prague, který na principu černého divadla vytvořil představení Fantasy Travellers (Cestovatelé fantazií) plné divadelní fantazie, hravosti a snů .

Foto: Petr Šíla

Collegium hortensis v bazilice sv.Petra ve Vatikánu

Článek

Kouzelným světem, v němž se pohádky střetávají s drsnou skutečností provádějí diváky dvě světoznámé postavy - mořeplavec Gulliver Jonathana Swifta a Alenka v kraji divů Lewise Carolla. Představení v režii Pavla Marka a za výtvarné spolupráce Emmy Srncové vzniklo z podnětu společnosti Columbia Artists Management Inc. a v srpnu 2002 získalo cenu "The Best Political Fantasy" na světovém festivalu v Edinburgu v konkurenci 900 inscenací.

Gulliver je příběhem člověka, který zažil neuvěřitelná dobrodružství. Také mu je nikdo nevěří, a nejméně ze všeho jeho sousedé. Je nutné je přesvědčit a to i za cenu strpění urážek a posměchu. Alenka je setkáním se světem mluvících a muzicírujících zvířat a hravé absurdity bez hranic. Představení pracuje s triky černého divadla, ale rozvíjí a obohacuje je o postupy unikátních multivizuálních efektů, animovaného i hraného filmu, tanečního i akrobatického umění. Divákům se tak vskutku zjevují liliputi putující po tělech obrů, tančící šachové figurky, zpívající květiny, Gulliver uzavřený v láhvi s obrovitou bílou myší či žonglující s hracími kostkami.

Všichni aktéři představení jsou mistry svého umění a celek je velmi působivý. Cestovatele fantazií můžete v pražském Divadle Broadway (Na Příkopě 31) vidět od úterý do soboty vždy od 21.30 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám