Hlavní obsah

Ztrátu rodiny řešil řidič autobusu alkoholem. Přišel tak i o práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

O rodinu, a nakonec i o práci přišel řidič linkového autobusu z Jihlavska, který se rozhodl řešit soukromé problémy alkoholem. Nadlouho poslední štaci odřídil ve stavu, v němž by se leckdo neudržel na nohou. Cestující naštěstí dopravil do cíle v pořádku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ ze začátku týdne potvrdila předsedkyně představenstva a. s. ICOM transport Kateřina Kratochvílová.

Řidič ujel zhruba třicetikilometrovou vzdálenost z Kamenice u Jihlavy do krajského města, ve voze přepravoval na ranní směnu zhruba patnáct pasažérů. Někteří si jeho zvláštního rozpoložení všimli. Něco prozradil nos a ani artikulace prý nebyla standardní.

„Informaci o podezření na jízdu pod vlivem alkoholu jsme dostali od cestujícího,“ potvrdila Kratochvílová. Při kontrole pak řidič nadýchal 3,5 promile.

„Ten zaměstnanec byl u nás rok, problémy s ním nebyly,“ uvedla šéfka společnosti. Pondělní exces muž zdůvodnil tím, že od něj odešla manželka s dětmi. Taková omluva ale přijata nebyla. „Následovalo okamžité rozvázání pracovního poměru,“ doplnila předsedkyně představenstva. Případ si podle ní převzala policie.

„Je mi to líto i kvůli ostatním řidičům. Kontrolám se intenzivně věnujeme, na každém dispečinku jsou alkotestery, v rámci předepsaného postupu se dělají pravidelné i namátkové kontroly. Když se pak vyskytne takový případ, okamžitě to vrhá špatné světlo na všechny ostatní,“ posteskla si Kateřina Kratochvílová.

Na Zlínsku boural autobus, má vysklená okna a vyrvané kolo. Zraněnou ženu vynášeli na páteřní desce

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám