Hlavní obsah

Zřícená střecha poničila veterány z Tatry

Právo, Josef Gabzyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOPŘIVNICE

Pod tíhou mokrého sněhu se v noci na čtvtek zřítila střecha objektu bývalého technického muzea v Kopřivnici na Novojičínsku. Ocelová konstrukce prosklené budovy spadla přímo na asi padesátku vzácných automobilů vyrobených v sousední továrně Tatra.

Foto: Jindřich Krisl

Flagfotbalový tým Pilsen Patriots

Článek

Místo chvíli po ohlášení případu zajistili policisté a hasiči, protože střecha se i přes den pomalu sunula dolů a občas odletěl velký střep z prosklených stěn.

"Kontrukce poničila několik starých náklaďáků, ale také Tatru 700, která vozila generální ředitele automobilky," povzdechl si pracovník muzea Vladimír Míček a přidala se ředitelka muzea Lenka Hodslavská: "Majitelem budovy i vozu je Tatra. Už se rozhodlo, že exponáty se co nejdříve přemístí do jedné z prázdných hal automobilky."

Firma vinu popírá

Ředitelka ale odmítla, že na vině byla lhostejnost firmy ke zchátralému stavu objektu. "Konstrukce je z konce 60. let a sníh se ze střechy nikdy neodhrnoval. Ani by to nešlo, protože chůze po střeše by byla životu nebezpečná," vysvětlila.

Místo dopoledne prohlédl statik a rozhodl o demolici objektu. Škody jdou údajně do statisíců korun, uschované exponáty navíc zřejmě nebyly proti pádu střechy pojištěné.

Reklama

Výběr článků

Načítám