Hlavní obsah

Zoufalé matce nešel otevřít babybox, kolemjdoucí na ni zavolal policii

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mladá maminka v tíživé životní situaci se rozhodla umístit několikaměsíční holčičku do babyboxu. V pátek v podvečer se pokusila použít jedno z těchto zařízení na pražských Vinohradech, babybox se jí však nepodařilo otevřít, požádala tedy kolemjdoucího o pomoc. Ten na ni zavolal policii.

Foto: Archiv, Právo

Na místě, kde matka holčičku odložila, bývá normálně babybox.

Článek

"Šlo o mladou maminku, ročník 1991, v tíživé situaci. Dvě děti už má, třetí je na cestě. Kamarádka jí poradila, aby použila babybox," řekla Novinkám pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová. Dívka podle ní napsala vysvětlující dopis a přiložila i rodný list dítěte. Vložit dítě do babyboxu se jí ale nepodařilo.

"Nevěděla, jak se používá, zazmatkovala, nešel jí otevřít. Požádala kolemjdoucího, ten zalarmoval policii," uvedla Zoulová a upřesnila tak páteční prvotní informace, podle nichž byl babybox nefunkční.

"Nedošlo tam k žádnému trestnému činu," uvedla mluvčí s tím, že mladá maminka se od dítěte nevzdálila. Holčička byla odvezena k lékařskému vyšetření, které prokázalo, že je v pořádku. Její situaci budou nyní řešit úřady. Sama maminka by si podle svých slov chtěla všechny děti nechat.

"Ředitelství pražské policie mě ujistilo, že proti ženě nezahájí žádné úkony," řekl zakladatel babyboxů Ludvík Hess.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám