Hlavní obsah

Mladík z Plzeňska dostal pět let za znásilnění školačky. Neprojevil žádnou lítost, vmetl mu soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krajský soud v Plzni poslal Pavla F. (20) za znásilnění 13leté dívky na pět let do vězení. Zároveň mu uložil zaplatit poškozené čtvrt milionu korun jako satisfakci za způsobené trauma.

Obžalovaný Pavel F. před Krajským soudem v Plzni Video: Patrik Biskup, Novinky

 
Článek

Předsedkyně senátu Lucie Bočková v odůvodnění zatím nepravomocného rozsudku mimo jiné uvedla, že obžalovaný neprojevil kapku lítosti a dívce se ani neomluvil.

Soud podle jejích slov neměl pochybnosti o pravdivosti výpovědi poškozené, ve které neshledal žádné rozpory na rozdíl od popisu děje ze strany obžalovaného.

Případ se stal loni na Silvestra. Pavel F. (20) tehdy navštívil dívku v bytě jejích rodičů. Podle státní zástupkyně Věry Brázdové s ní vykonal soulož přes její aktivní odpor.

Naprostá neúcta, rozohnil se soudce a poslal mladíka za znásilnění školačky do vězení

Krimi

„Svlékl ji, chytil za zápěstí a nedbaje její prosby, že na to není připravená a že má na takové věci ještě dost času, na ní vykonal soulož. Dívka se mu snažila vytrhnout, ale poté, co jí vyhrožoval zabitím, se přestala bránit,“ uvedla Brázdová.

Pavel F. popsal svůj vztah s poškozenou jako kamarádský. „Seznámili jsme se přes sociální sítě a trávili spolu hodně času. Vodili jsme se za ruce a líbali se. Říkala, že je do mě zamilovaná,“ vypovídal mladík.

„Já ji bral spíš jen jako kamarádku. Tvrdila, že už má zkušenosti se sexem, ale já s ní odmítal jakékoliv intimnosti praktikovat, i když to po mně chtěla. Věděl jsem, kolik jí je let,“ dodal.

Bála se prý přiznat, že se vyspala s klukem

Ten den na Silvestra přišel za dívkou kolem páté ráno.

„Její rodiče byli doma. Věděli, že se scházíme. Lehli jsme si do postele a chvíli se mazlili. Pak jsem ji svlékl a lehl si na ni. Nebránila se. Když to skončilo, šla se osprchovat. Pak už jsme se o tom nebavili,“ líčil svoji verzi Pavel F.

Jak dodal, s dívkou se pak asi po měsíci rozešel. „Napsal jsem jí, že už nechci pokračovat, že se vracím ke své bývalé přítelkyni. Odpověděla, že ji to mrzí, a pak mi posílala ještě hodně zpráv, kde náš vztah ještě chtěla řešit,“ podotkl mladík.

Na otázku, jak si vysvětluje, že stojí před soudem, odpověděl: „Bála se přiznat, že se vyspala s klukem, a tak řekla, že jsem ji znásilnil. Měla strach z rodičů, kteří hrozili, že ji zabijou, kdyby měla s někým pohlavní styk.“

Zmínil i to, že po rozchodu s dívkou mu poslala pár vulgárních esemesek i její matka. „Vyčítala, že už nejsem s její dcerou a že jí budu chybět,“ uzavřel obžalovaný.

Bezdomovec znásilnil školačku v rodině, která se ho ujala

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám