Hlavní obsah

Naval mi věci. Žena na ulici v Českém Krumlově vytrhla stařence igelitku z ruky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Jihočeští policisté obvinili z loupeže šestadvacetiletou ženu z Českokrumlovska, která koncem března přepadla v Českém Krumlově čtyřiaosmdesátiletou seniorku. Zlodějka je vazbě a u soudu jí hrozí až desetileté vězení.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ilustrační snímek

Článek

„K případu došlo 27. března v odpoledních hodinách. Obviněná si poškozenou vyhlédla v českokrumlovské Budějovické ulici. Nejprve na ni začala volat a gestikulovat rukama, aby se zastavila. Když tak seniorka učinila, začala na ni pachatelka křičet, ať jí navalí věci. Zároveň se chytla igelitové tašky, kterou u sebe poškozená měla. Po krátkém přetahování se pachatelce podařilo tašku poškozené vytrhnout a začala utíkat,“ řekl Miroslav Šupík, mluvčí českokrumlovské policie.

Žena se ale z lupu dlouho neradovala, protože celého incidentu si všiml projíždějící řidič. Ten zastavil a prchající pachatelku chytil. Odcizené věci v hodnotě asi 150 korun jí sebral a vrátil je seniorce.

Ta ale při loupeži několikrát upadla na zem, a musela proto vyhledat lékařskou pomoc.

„Případ byl policii oznámen až několik hodin po incidentu, zlodějku se podařilo zadržet následující den. Obviněná je v současné době stíhána vazebně. V případě prokázání viny může od soudu odejít až s desetiletým trestem odnětí svobody,“ dodal Šupík.

Představil se a začal strašit. Falešný bankéř okradl seniorský pár ze Strakonic o půl milionu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám