Hlavní obsah

Představil se a začal strašit. Falešný bankéř okradl seniorský pár ze Strakonic o půl milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydával se za pracovníka banky a historkou o napadeném účtu vyděsil manžele v seniorském věku natolik, že mu poslali půl milionu korun. O dalším z řady podobných podvodů informovali jihočeští policisté.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

„Neznámý pachatel telefonicky kontaktoval 71letou ženu ze Strakonic, které uvedl, že má napadený účet a ať očekává hovor od pracovníka centrály její banky. Záhy nato jí telefonoval jiný muž, který se představil jako Petr Stránský, pracovník centrály banky, a začal s ní řešit napadení jejího účtu,“ popsala policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Vystrašená žena si k telefonu zavolala svého manžela a společně v komunikaci s domnělým pracovníkem banky pokračovali. Ten je zmanipuloval natolik, že ho poslechli na slovo a podle jeho pokynů převedli své peníze z účtů na bankovní účty, které jim nadiktoval. Během chvíle je tak bankéř - samozřejmě falešný - připravil o půl milionu korun.

Policisté v souvislosti s případem znovu apelovali, aby lidé telefonáty o napadených účtech ihned ukončili. Zdůraznili, že podvodníci umí u obětí velmi obratně vzbudit strach o ztrátu úspor, pokud nebudou jednat hned.

„Často osloví člověka v pozdních hodinách, aby vyvolali obavu, že v bance již nebude nikdo k zastižení a své peníze tak nestačí zachránit. Přitom se jedná o předem připravenou hru s cílem se obohatit na úkor druhých,“ dodala mluvčí.

Ženy ze Strakonic se těšily na psa. Místo něj přišly o tisíce korun

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám