Hlavní obsah

Zloději prohýřili 400 tisíc v nevěstinci za noc, měli soukromý bazén

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Svůj lup si pořádně užili dva muži na Znojemsku, kde po vykradení domu sebrali majitelům více než dva milióny korun. Ještě ten den utratili 400 tisíc v jednom nevěstinci. Podle policie mají na svědomí více krádeží.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jihomoravská policie v těchto dnech vyšetřuje dvojici zlodějů ze Znojemska, kteří už delší dobu vykrádali domy především starších lidí na Brněnsku, Hodonínsku, Znojemsku a Třebíčsku.

Zatím není zřejmé, kolik přesně lupiči ve věku 30 a 40 let ukradli v nejméně 14 prokázaných případech, nicméně nejvyšší lup se jim podařil v obci Dobelice na Znojemsku. Tam 28. ledna narazili na hotovost starších majitelů, která pocházela z dědictví ve výši 2,4 miliónu korun.

„Zloděje se nám ve spolupráci s dalšími kolegy podařilo zadržet už o den později u nákupního centra Olympia v Modřicích u Brna. Měli za sebou nákupy, při kterých utratili několik desítek tisíc korun za elektroniku. Při dalším vyšetřování jsme pak zjistili, že mají za sebou již prohýřenou noc, kdy bezprostředně po krádeži utratili v jednom z brněnských veřejných domů za služby dámské společnosti zhruba 400 tisíc korun. Chovali se značně velkopansky a mimo jiné si například jen pro sebe zabrali bazén podniku,“ uvedl za vyšetřovatele kriminalista Marek Hammer.

Činnost dvojice může být ještě rozšířena. Zjišťuje se, zda v některých předchozích případech neměli také komplice. Mužům hrozí vězení až ve výši osmi let.

Reklama

Výběr článků

Načítám