Hlavní obsah

Zloděje prozradily stopy ve sněhu po vozíku s lupem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Troubsko

Sněhová nadílka z posledních dnů příliš neprospěla třiačtyřicetiletému zloději z Troubska u Brna. Muž si vyhlédl jeden z rodinných domků a v noci ze čtvrtka na pátek minulý týden se do něj vypravil. Svůj lup pak odvážel na vozíku, který však ve sněhu zanechal hluboké stopy. Ty zavedly policisty přímo k jeho příbytku.

Článek

Lupič si z domu, kam se vloupal zadním traktem, odnesl křovinořez, knihy, několik lahví alkoholu a nepohrdl ani dvěma litry stolního oleje. Svou kořist v hodnotě zhruba 20 tisíc korun schoval do kufru, který poté naložil na vozík.

Vrzání nepromazaných kol nejprve rozzuřilo psa u jednoho z okolních domů a štěkot probudil jeho majitele. Jeho svědectví pak policistům, kteří začali krádež vyšetřovat na druhý den, přispělo ke snazšímu odhalení pachatele, stejně jako stopy po vozíku, které za sebou muž zanechal.

Muž měl navíc problémy se zákonem už v minulosti. V jeho domě policisté nalezli všechny odcizené předměty i načatou láhev alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám