Hlavní obsah

Zloděj vykradl kancelář šéfa komunistů Grebeníčka

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Kanceláře členů Okresního výboru Komunistické strany Čech a Moravy ve Svatoplukově ulici v Břeclavi se v noci z pondělí na úterý staly cílem neznámého zloděje. Mezi poškozenými figuruje tajemník a ekonom strany. Pachatel nevynechal ani kancelář předsedy strany Miroslava Grebeníčka.

Foto: Martin Tlustý

Kolesový parník Vltava proplouvá ve středu 6. července 2011 v půl dvanácté dopoledne pod kralupským Masarykovým mostem.

Článek

Podle policistů i komunistů nešlo o politický čin, ale zloděj zcela náhodně vykradl řadový dům, do kterého se snadno dostal.

"Podle našich poznatků zloděj přelezl plot do dvora, kde vytlačil okno do kuchyňky, které zřejmě nebylo dobře zajištěné. Prošel kanceláře, kde ukradl kalkulačku a drobné mince asi v hodnotě 100 korun. Pak našel trezor, který se mu nepodařilo vypáčit. Nakonec v kanceláři Miroslava Grebeníčka ukradl pár věcí a klíče od auta, kterým odjel," řekl Milan Janůvka z policejního ředitelství v Břeclavi.

Materiály KSČM v kancelářích zůstaly

"Jde o zcela běžný kriminální čin. Pachatel vzal jen to, co může prodat v bazarech za pár korun. Na ukradených věcech je škoda 30 tisíc korun a na autě asi 80 tisíc korun," doplnil Janůvka.

Stejný názor na vloupání mají i členové a funkcionáři KSČM, kterým se neztratilo nic cenného. "Pachatel se nedostal k interním materiálům KSČM a vzal jen to, co nebylo zamčené. Nejvíce věcí zmizelo přímo z Grebeníčkovy kanceláře, odkud zloděj vzal diktafon, mikrofon a dvě videokazety," řekl tajemník jihomoravské krajské organizace KSČM Vladimír Sácký.

Případem se zabývají policisté z obvodního oddělení v Břeclavi, kteří pachatele hledají pro krádež, porušování domovní svobody a neoprávněného užívání cizí věci.

Reklama

Výběr článků

Načítám