Hlavní obsah

Zloděj v Ostravě dokonale zametl všechny stopy, zapomněl však doklady

– Ostrava
Právo, hon

Ani pečlivá snaha pachatele zamaskovat stopy rozsypáním dezinfekčního prostředku nezabránila ostravské policii v tom, aby odhalila zloděje, jenž se v únoru vloupal do několika sportovních objektů. Pachatel sice dokonale zlikvidoval pachové stopy, na místě činu si ale zapomněl hned několik dokladů totožnosti, takže s ním policie ani neměla moc práce.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O kuriózním případu zapomnětlivého zloděje informoval ostravský policejní komisař Richard Palát. Muž podle něj vnikl do několika objektů, ze kterých demontoval elektroinstalaci včetně vypínačů a zásuvek. Pobral i různé přípravky k výrobě osvěžujících nápojů a další věci.

„Přestože se následně pokoušel v napadených objektech zničit případné kriminalistické stopy pomocí dezinfekčního prostředku, udělal zásadní chybu, která se mu stala osudnou. Na místě zanechal své osobní věci, podle kterých již nebylo pro policisty složité osobu pachatele identifikovat,“ sdělil Palát. Potvrdil, že mezi osobními věcmi byly i doklady.

Zloděj se ještě pokusil tento svůj omyl napravit fiktivním oznámením na policii – nahlásil, že se mu věci ztratily. „Ani oznámení o ztrátě věcí a následné odcestování do hlavního města mu však nepomohlo vyhnout se trestní odpovědnosti za spáchání uvedeného skutku,“ dodal Palát.

Celková škoda, která měla být poškozeným způsobena, byla vyčíslena téměř na sto sedmdesát tisíc korun. Muži hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám