Hlavní obsah

Zloděj převrátil včelín a ukradl 13 včelstev, škoda 170 tisíc

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meclov

Převrácený včelín, ukradené úly i se včelami a škoda 170 tisíc korun je účet po pátečním řádění neznámého pachatele na Plzeňsku poblíž Meclova. V pondělí o tom informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Foto: Policie ČR

Převrácený včelín

Článek

Podle policie se neznámý pachatel během pátku nebo brzkých sobotních hodin dostal přes dveře včelína zamčené na petlici a visací zámek dovnitř a ukradl odsud třináct včelích úlů se třinácti včelstvy včely medonosné.

V Brně někdo rozmlátil úly připravené na zimu, včely neměly šanci přežít

Krimi

Jenže s tím se viník nespokojil. „Poté zřejmě za užití pracovního stroje včelín převrátil na bok. Tím byla poškozena konstrukce včelína a také věcí, které byly uvnitř něj,“ uvedla Brožová. Zejména šlo o váhu, plechový medomet a šestnáct prázdných nástavků se soušemi.

Foto: Policie ČR

Spoušť ve vykradeném včelíně

Tím pachatel způsobil škodu 91 tisíc korun, na dalších 79 tisíc pak přišla krádež včel a úlů.

„Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci,“ dodala mluvčí s tím, že po pachateli, kterému hrozí až dvouleté vězení, policie pátrá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám