Hlavní obsah

Zloděj aut se vydával za své bezúhonné dvojče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případ sofistikovaných krádeží osobních aut, kterých se dopustili dva Poláci v Ostravě a na Olomoucku, objasnili kriminalisté z Moravskoslezského kraje. Při zadržení se museli vypořádat i s tím, že jeden z pachatelů se vydával za své jednovaječné dvojče. Policii ale neobelstil. Obě ukradená auta již byla vrácena majitelům.

Zloděj aut se vydával za své dvojčeVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu informovala policie v pondělí. Na počátku vyšetřování bylo na počátku února oznámení o krádeži vozidla značky Mazda CX3 v Ostravě-Porubě. Policisté zjistili, že zloději ujeli do zahraničí.

„V době prověřování se zjistilo, že krádež vozidla Mazda CX3 by mohla mít souvislost s krádeží vozidla stejné značky v Olomouckém kraji z předchozího dne,“ řekla Michalíková.

Policisté už den po odcizení vozidla zastavili auto, ve kterém dva podezřelí opět přijeli do České republiky. „Jeden z mužů začal fabulovat a komplikoval naši práci, vydával se totiž za své jednovaječné dvojče,“ řekla Michalíková.

Bratr čtyřiadvacetiletého muže je přitom na rozdíl od obviněného sourozence naprosto bezúhonný. „Nakonec se zadržený doznal, že je chtěl zmást. V druhé zadržené osobě byl ztotožněn 38letý muž,“ dodala mluvčí.

Kriminalisté zjistili, že se zloději na krádeže velmi pečlivě připravovali a měli k dispozici i fiktivní registrační značky.

„České registrační značky z odcizených aut sundali a místo nich přimontovali falešné značky. Pak vycestovali zpět do rodné země,“ dodala mluvčí policie.

Matka s kočárkem tři dny zapíjela svobodu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám