Hlavní obsah

Zlaté BMW se po D1 řítilo rychlostí 222 km/h

Policisté na dálnici D1 zastavili v sobotu po poledni auto, které se řítilo rychlostí až 222 kilometrů v hodině. Řídil ho třiatřicetiletý muž.

Foto: Policie ČR

Fotografie vozu z policejního auta

Článek

Policisté, kteří na dálnici měřili rychlost, vůz BMW M4 zlaté barvy zachytili na 107. kilometru D1 ve směru na Prahu. O tři kilometry dál ho zastavili.

„Vozidlo řídil třiatřicetiletý muž. Policisté řidiče vyzvali, aby jim předložil ke kontrole doklady nezbytné pro řízení a provoz vozidla, a poté ho vybídli, aby se podrobil dechové zkoušce. Její výsledek byl negativní,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté přestupek poslali do správního řízení, protože takto vysoké překročení rychlosti nelze vyřešit na místě pokutou. V řízení hrozí řidiči sankce 5 až 10 tisíc korun, pět trestných bodů a zákaz řízení až na rok.

„Takto vysoká rychlost vozidla na dálnici D1 je ze strany řidiče osobního vozidla hazardem. Při tak vysoké rychlosti se výrazně mění jízdní vlastnosti vozidla a reakční doba řidiče, který by v případě potřeby velice obtížně dokázal zareagovat na jakoukoliv překážku nebo mimořádnou událost,“ popsala Čírtková.

Opilý řidič se při policejní kontrole snažil vyměnit si místo se psem

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám